Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


23 juli 2004


Onderwerp: vreemde tekenaar


De politie Lochem stelt een onderzoek in naar een man die zich verleden week in Almen nogal vreemd heeft gedragen ten opzichte van twee 17-jarige tienermeisjes. De man maakte eerst een tekening van beide amazones en wist hen toen te overreden om zich in uitdagende poses te laten fotograferen.


Het incident deed zich op donderdag 15 juli rond 14.30 uur voor. Beide meisjes fietsten over de ventweg van de Rijksstraatweg in Warnsveld en werden ter hoogte van het benzine-station aangesproken door de onbekende man met een fiets.


Hij vroeg de meisjes, die paardrijkleding droegen of hij hun paard mocht tekenen. De meisjes stemden hierin toe en fietsten door naar hun paard in Almen. De man reed achter hen aan en bij de locatie aangekomen pakte de man een schetsblok. Al vrij snel vroeg hij aan één van de meisjes of hij haar mocht fotograferen.


Na enkele foto's te hebben gemaakt stelde hij voor om beide meisjes in uitdagende poses te fotograferen. De meisjes lieten dit in eerste instantie toe, maar toen de man ook seksueel getinte opmerkingen maakte belden zij de eigenaresse van het paard, waarna de man op z'n fiets weg reed.


Enige tijd hierna werd de politie gebeld en deze heeft de zaak in onderzoek. Vandaag heeft één van de betrokkenen pas een uitgebreide verklaring afgelegd, waaruit het volgende nog gemeld wordt. De man zou eerder die dag in Lochem twee krantenmeisjes op dezelfde wijze hebben benaderd en de politie sluit niet uit, dat de man hier niet woonachtig is maar regel-matig in de regio verblijft.


De man voldoet aan het volgende signalement: ongeveer 50 jaar, lengte 1.80 m , dik hoofd, stevig postuur en een heel slecht gebit (geel/zwarte tanden). Hij reed op een nieuwe sportfiets en getuigen/ beandeelden kunnen contact opnemen met de politie Lochem via 0900 - 8844.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52---- --