Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 juli 2004


Wapenveld - fietser ziet geparkeerde auto over het hoofd.
Op donderdag (22-07), rond 07.25 uur, reed een 52-jarige fietser uit Olst op de Werverdijk tegen een geparkeerde auto. Vermoedelijk heeft de fietser door de mist de auto te laat gezien en raakte hij de auto aan de achterzijde. De man raakte behoorlijk gewond aan zijn gezicht (oa de kaak op diverse plaatsen gebroken) en werd per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis.


Nunspeet - driedubbele boete


Een 21-jarige man uit Nunspeet werd afgelopen week tijdens een verkeerscontrole aangehouden omdat hij geen autogordel droeg. De man werd hiervoor beboet. Na controle op het bureau bleek dat hij een valse naam en adres had opgegeven. Na een klein onderzoek kon de man alsnog worden achterhaald. Toen hij hoorde dat hij voor het opgeven van valse persoonsgegevens een boete van 95 euro moest betalen, werd hij boos en beledigde hij een politie-agent. Na overleg met justitie is vastgesteld dat hij voor de belediging een boete moet betalen van 130 euro. De man moet nu een driedubbele boete betalen met een totaal van 270 euro.


Ermelo - verkeersongeval.

Gisteravond 22 juli vond er rond 09.50 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de kruising van de Flammulalaan, Varenlaan en Braamlaan.
Een 82-jarige automobilist uit Ermelo reed op de Flammulalaan en wilde linksaf de Varenlaan inrijden. Hij stopte voor de "haaietanden", zag niemand en reed de genoemde laan in. Op dat moment botste hij tegen een 74-jarige fietser uit Ermelo, rijdende op de Varenlaan. De fietser liep behoorlijke verwondingen op aan zijn gezicht en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.


Harderwijk - automobiliste rijdt onder invloed.
Gistermiddag werd rond 14.45 uur op de provinciale weg S7 in Harderwijk een 29-jarige automobiliste uit Harderwijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De vrouw blies een alcoholpromillage van 3,3. Er werd een proces-verbaal opgemaakt, het rijbewijs werd ingenomen en ze kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.


Nunspeet - verkeersongeval

Op donderdag (22-07) vond er rond 15.40 uur een aanrijding plaats tussen een auto een fietser op de Elspeterweg. Een 36-jarige fietser uit Elspeet reed vanaf een terrein de rijbaan op en verleende de 68-jarige automobilist uit Vierhouten geen vrije doorgang.
De fietser belandde via de motorkap met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar hij naar behandeling weer naar huis mocht.


Nunspeet - politie zoekt getuigen van openbare schennis der eerbaarheid
Op donderdag (22-07), rond 16.30 uur, toonde een man zijn geslachtsdelen aan een aantal kinderen zowel aan de Oosterlaan als aan de Oosteinderweg.
Signalement dader:

man 30-35 jaar

kort zwart haar, enigszins kalend

stoppelbaard

zwart T-shirt

korte zwarte sportbroek

sportschoenen

De man reed op een witte racefiets (oud model) met grijze sticker
De politie verzoekt getuigen te reageren via telefoonnummer 0900-8844


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Simone Boosman

055 - 548 6050


---- --