---

Nieuwsberichten
---

Beste detachementen Vierdaagse ontvangen vaantje

23-7-2004 14:42:00

1^e Mariniersbataljon, 11 Bevoorradingscompagnie Air Manouvre Brigade van de landmacht en AOCS Nieuw Millingen van de luchtmacht kregen vrijdag (23 juli) op het eindpunt van de Nijmeegse Vierdaagse een vaantje uitgereikt door de eigen bevelhebber. De drie detachementen ontvingen het traditionele vaantje voor de uitstekende manier waarop zij zich tijdens de vier daagse wandeltocht presenteerden aan de buitenwereld.

De Interservice Beoordelings- en Controlecommissie beoordeelde alle deelnemende Nederlandse detachementen op geoefendheid, tenue, uiterlijk voorkomen en gedrag. De drie winnaars hebben volgens de commissie aan een breed internationaal publiek en aan andere deelnemende nationaliteiten getoond wat de krijgsmacht anno 2004 verstaat onder teamgeest, discipline, collegialiteit en vakmanschap.

Afgelopen dinsdag verschenen 5.027 militairen uit 19 verschillende landen aan de start van de Vierdaagse op Kamp Heumensoord. Onder hen waren 1.541 Nederlanders. 417 militairen haalden de eindstreep niet. Vooral tijdens de tweede dag moesten velen opgeven. Vooral de hevige regen op maandag speelde hierin een grote rol.

Nieuws Nieuwsberichten