Politie Amsterdam-Amstelland

Achtervolging in Zuidoost
23-7-2004. Donderdagavond rond kwart over negen controleerden agenten een bromfietser op de s' Gravendijkdreef. De bestuurder ging er vandoor. Door de hoge snelheden en enorme risico's hij nam werd de achtervolging gestaakt.

Met hulp van motoragenten werd de man gevonden bij zijn woning. Meerdere familieleden bemoeiden zich met zijn aanhouding. Uiteindelijk werden vier personen meegenomen naar een politiebureau. Hen wordt belemmering, belediging en bedreiging ten laste gelegd. Geldinstelling overvallen

23-7-2004. Een man met een mes heeft donderdagmiddag een overval gepleegd op een geldinstelling in de Camperstraat. De gemaskerde overvaller kwam de winkel binnen en bedreigde het personeel met het mes. Een van de medewerksters werd door de dader hardhandig vastgepakt waardoor zij lichte verwondingen opliep. Nadat hij een onbekend geldbedrag had buitgemaakt, verliet de man de winkel. De recherche onderzoekt de overval.

---
M gebeld: vier kwekerijen opgerold
23-7-2004. De recherche van district Amsterdam-Noord heeft donderdag vier hennepkwekerijen opgerold. De waren via Meld Misdaad Anoniem, bel: 0800-7000 in beeld gekomen.
Er werden in totaal 256 hennepplantjes aangetroffen en een grote hoeveelheid kostbare randapparatuur. Een 39-jarige man werd gearresteerd.
Door het illegaal aftappen van stroom waren zeer gevaarlijke situaties ontstaan. Dit bleek uit een deels uitgebrand kamertje in een van de panden. Ook op de andere adressen had het slechter kunnen aflopen. De NUON trof direct maatregelen. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.
Vrouw beroofd en neergestoken
23-7-2004. Vannacht rond drie uur raakte een 32-jarige vrouw gewond bij een beroving in de Wittgensteinlaan. De dader sprak de vrouw aan en eiste geld van haar. Toen zij hier niet op inging ontstond een vechtpartij waarbij zij werd gestoken. De dader ging er daarna met zijn buit van tussen.
Chauffeurs molesteren klant
23-7-2004. Agenten van district Amsterdam-Noord troffen vrijdagochtend rond zes uur een 26-jarige poedelnaakte man in een telefooncel aan. De man verklaarde door een aantal taxichauffeurs te zijn mishandeld en op straat te zijn gezet.

Onderzoek in de omgeving leverde al snel een verdachte op. Terwijl deze verdachte werd ingerekend, zag het slachtoffer een taxibusje rijden met daarin zijn andere drie belagers. Het busje werd aangehouden en de mannen afgevoerd.

Later bleek dat het slachtoffer niet genoeg geld bij zich had. De taxichauffeur reed vervolgens naar het bedrijfskantoor in Amsterdam-Noord. Toen de man het verschuldigde bedrag niet bij elkaar kon krijgen, kreeg hij klappen en werden zijn kleren afgenomen. Hierna werd hij op straat gezet.

---
Man gewond bij schietincident
23-7-2004. Donderdagavond raakte een 52-jarige man gewond bij een schietincident op De Heining. Twee mannen op een motor kwamen plotseling op hem af. De passagier loste een aantal schoten waardoor het slachtoffer in zijn benen werd geraakt. Daarna gingen de daders er vandoor. De recherche van bureau Meer en Vaart heeft de zaak in onderzoek

---

Slingerend over 't Spui

23-7-2004. Vrijdagnacht rond een uur reed een 34-jarige bromfietser slingerend over de Spuistraat. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Een ademtest registreerde ruim 2 promille. Bij de arrestatie van de man stuitten de dienders op gestolen goederen. Nader speurwerk leverde opnames op van een Amerikaanse TV-ploeg die toevallig eerder die dag de diefstal had vastgelegd.