Politie Zaanstreek-waterland


15:56 22-JUL-04
LOC: VOLENDAM, ZEESTRAAT

Vluchtende winkeldief gepakt

Een politieman in zijn vrije tijd heeft een 41-jarige man uit Heemstede aangehouden wegens winkeldiefstal. De verdachte was met een tas een warenhuis in een winkelcentrum binnengekomen en werd al door het personeel in de gaten gehouden. Even later verliet de man het warenhuis en vroeg het personeel of zij in zijn tas mochten kijken. Daarop zette de man het op een lopen. De agent zag wat er gebeurde, sprintte achter de man aan en kreeg hem te pakken. De verdachte verzette zich echter hevig tegen zijn aanhouding. Pas met behulp van winkelpersoneel van andere winkels en toegesnelde collega's van de agent, kon de man onder controle worden gebracht. Hij bleek in zijn tas twee wokpannen te hebben, die hij niet had afgerekend. De verdachte werd ingesloten.

16:58 22-JUL-04
LOC: PURMEREND, JACHTWAGENSTRAAT

Jongens aangehouden met neppistool

Een 14 en een 16-jarige jongen werden door de politie aangehouden wegens het bezit van een neppistool. Bij de politie werd gemeld, dat twee negroïde jongens met een vuurwapen bij een basketbalveldje stonden. Ter plaatse stond een groepje jongeren, waaronder twee die aan het signalement voldeden. In hun onmiddellijke nabijheid werd in de bosjes een tasje aangetroffen met daarin een nepvuurwapen. Het bezit van dergelijke wapens is verboden. De jongens zullen via HALT worden gestraft.

21:36 22-JUL-04
LOC: ZAANDAM, VINKENSTRAAT

Dronken mannen mogen op bureau slapen

Een 47-jarige man uit Zaandam heeft de nacht doorgebracht in een politiecel. Hij was de avond daarvoor flink dronken en maakte een hoop stennis in de Vinkenstraat. De ter plaatse gekomen agenten sommeerden de man weg te gaan, maar dat weigerde hij. Daarop werd hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.
Hetzelfde lot was een 29-jarige Zaandammer beschoren. Hij was op de Dam overal luidkeels aanwezig. Ook hij had een stevige borrel op en was al door surveillerende agenten gewaarschuwd rustiger aan te doen. Later werd hij vervelend bij een bar, waarna de agenten hem vorderden het gebied te verlaten. Dat deed de man niet, waarna ook hij werd aangehouden.
Voorzien van een proces-verbaal werden beide mannen hedenochtend weer in vrijheid gesteld.

05:23 23-JUL-04
LOC: PURMEREND, BOEKWEITSTRAAT
Auto weg na woninginbraak
Na een woninginbraak, waarbij onder andere ook autosleutels werden weggenomen, werd tevens de bijbehorende auto gestolen. Men is de woning binnengekomen door de cilinder van het slot van de voordeur af te breken. Uit de woning werden twee tassen gestolen met daarin portemonnees, bankpassen, een rijbewijs, autopapieren en de betreffende sleutels. De bewoners lagen boven te slapen en hebben niets van de inbraak en diefstal gemerkt.
Op dezelfde manier heeft men in de Graanstraat en de Vlasstraat getracht in een woning in te breken. Daar is dat niet gelukt.

08:53 23-JUL-04
LOC: PURMEREND, KOEMARKT
Brandstichting na inbraak
In een inloopcentrum voor jongeren werd afgelopen nacht ingebroken en brand gesticht. Men kwam het houten pand binnen door een ruit uit een nooddeur te verwijderen. In de kantoorruimte werden op twee verschillende plaatsen instructieboeken in de brand gestoken. Waarschijnlijk is het vuur gesmoord door een gebrek aan zuurstof en daardoor niet naar de andere ruimten overgeslagen. Er is veel brand-, roet- en rookschade in de kantoorruimte ontstaan. Er wordt voor zover bekend niets uit het gebouw vermist. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Vandaag geen informatie van het Verkeershandhavingsteam


Noot voor de redacties: (