Autodiefstallen opgehelderd

's-Hertogenbosch 23-07-2004

AUTODIEFSTALLEN OPGEHELDERD

's-Hertogenbosch

- Met de aanhouding van twee 17 jarige jongens uit Den Bosch op 16 juli 2004 is helderheid gebracht in 18 diefstallen van Opels.

De verdachten werden na een achtervolging, die vanuit Rosmalen naar Kerkdriel leidde, aangehouden. Beide jongens waren in het bezit van een personenauto die zij eerder in respectievelijk Den Bosch en Rosmalen hadden weggenomen.

Uit het onderzoek is gebleken dat in de periode van eind mei tot 16 juli 2004 door de verdachten 18 personenautos Opel Corsa en Kadett, werden weggenomen of gepoogd werd deze weg te nemen. Veelal ging het om autos die in de wijk Maaspoort stonden. In een enkele geval ging het om autos uit Empel. In alle gevallen werden de weggenomen autos korte tijd later weer teruggevonden. De autos werden weggenomen om er vervolgens mee te crossen. In twee gevallen werd er gecrost op het sportterrein aan de Saren. Daarbij werd schade aangericht aan het gras, drainagesysteem en doelpalen.

Op 22 juli 2004 werden nog eens twee 18 jarige jongens uit Den Bosch aangehouden in deze zaak. Alle verdachten hebben inmiddels bekend.