Persberichten 23 juli 2004

's-Hertogenbosch 23-07-2004

AANRANDING

's-Hertogenbosch - Een 22 jarig meisje uit Den Bosch is op 22 juli 2004 omstreeks 21.45 uur aangerand op de Aartshertogenlaan te Den Bosch. Het meisje fietste over het fietspad aan de Aartshertogenlaan (afgesloten gedeelte), toen ze door een nog onbekende man van de fiets werd getrokken en de bosjes tussen de Aartshertogenlaan en het transferium aan de Stadionlaan werd ingesleurd. Hier randde de man het meisje aan. De politie verzoek mensen, die iets gezien hebben contact met haar op te nemen.

AUTODIEFSTALLEN OPGEHELDERD

's-Hertogenbosch - Met de aanhouding van twee 17 jarige jongens uit Den Bosch op 16 juli 2004 is helderheid gebracht in 18 diefstallen van Opels. De verdachten werden na een achtervolging, die vanuit Rosmalen naar Kerkdriel leidde, aangehouden. Beide jongens waren in het bezit van een personenauto die zij eerder in respectievelijk Den Bosch en Rosmalen hadden weggenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat in de periode van eind mei tot 16 juli 2004 door de verdachten 18 personenautos Opel Corsa en Kadett, werden weggenomen of gepoogd werd deze weg te nemen. Veelal ging het om autos die in de wijk Maaspoort stonden. In een enkele geval ging het om autos uit Empel. In alle gevallen werden de weggenomen autos korte tijd later weer teruggevonden. De autos werden weggenomen om er vervolgens mee te crossen. In twee gevallen werd er gecrost op het sportterrein aan de Saren. Daarbij werd schade aangericht aan het gras, drainagesysteem en doelpalen. Op 22 juli 2004 werden nog eens twee 18 jarige jongens uit Den Bosch aangehouden in deze zaak. Alle verdachten hebben inmiddels bekend.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

Drunen - Een 15 en 29 jarige vrouw uit Drunen zijn op 22 juli 2004 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen twv 3,- uit een winkel aan de Grotestraat te Drunen.

OPENSTAANDE GELDBOETES

's-Hertogenbosch - Een 27 jarige automobilist uit Den Bosch is op 22 juli 2004 omstreeks 19.15 uur gecontroleerd op de Parade te Den Bosch. Hij bleek nog voor ruim 1900 aan geldboetes open te hebben staan.

VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 30 en 32 jarige man uit Den Bosch en een 31 jarige man uit Vught zijn op 22 juli 2004 omstreeks 20.40 uur aangehouden ivm openlijke geweldpleging. Ze gooiden een afvalcontainer op geparkeerde auto's aan de Parade. De mannen waren bij de komst van de politie net in een auto weggereden, doch raakte in de Kruisstraat te Den Bosch bij een aanrijding betrokken. De mannen zijn ingesloten.

AANRIJDING LETSEL

's-Hertogenbosch - Een 57 jarige man uit Den Bosch is op 22 juli 2004 omstreeks 20.50 uur licht gewond geraakt, nadat hij was aangereden door een personenauto. Een 32 jarige automobilist uit Den Bosch kwam met grote snelheid de Kruisstraat ingereden en botste op een geparkeerde auto. Door de klap, draaide de auto en raakte het slachtoffer, dat op het trottoir stond. Ook bleek de bestuurder van de auto onder invloed van alcohol. Bij de aanrijding raakte de mannen ook nog in conflict met enkele omstanders.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 34 jarige automobilist uit Den Bosch is op 23 juli 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.30 uur op de Wolvenhoek te Den Bosch. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Boxtel - Een 35 jarige man uit Boxtel is op 23 juli 2004 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen twv 4 uit een winkel aan de Van Beekstraat te Boxtel. Hij kreeg een boete van 115.

AANRIJDING LETSEL

Boxtel - Bij een aanrijding op de Schijndelseweg te Boxtel op 22 juli 2004 omstreeks 19.05 uur is een 23 jarige motorrijder uit Oisterwijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. Een 62 jarige bestuurder uit Boxtel van een tractor met aanhangwagen sloeg linksaf. Op dat moment wilde een groep van 4 motorrijders de tractor inhalen. De eerste motorrijder, wist de tractor nog te ontwijken, doch de twee motorrijder botste tegen de aanhangwagen. De andere motorrijders konden op tijd tot stilstand komen.

DIEFSTAL AUTO

Schaijk - Vanaf de Schutsboomstraat te Schaijk is in de nacht van 22 op 23 juli 2004 een zwarte Dodge personenauto, kenteken 19-NP-FJ ontvreemd.

AANRIJDING LETSEL

Uden - Een 16 jarige fietster uit Uden is op 22 juli 2004 omstreeks 17.20 uur licht gewond geraakt, toen ze in botsing kwam met een 34 jarige motorrijder uit Uden. Het slachtoffer verleende geen voorrang aan de motorrijder op de kruising Land van Ravensteinstraat - Kruisherenstraat te Uden.

VERDACHT KOFFERTJE

Uden - Op 22 juli 2004, omstreeks 17.30 uur kwam een melding van een voorbijganger dat er een zwart koffertje onbeheerd was achtergelaten bij een boon op de Markt te Uden. Hierop is door de politie de omgeving afgezet, in afwachting van een bomverkenner. Omstreeks 19.15 uur drong een 53 jarige man door de afzetting en pakte het koffertje op. Hierbij riep hij: "Kom maar, het koffertje is leeg". Omdat de man er van verdacht werd het koffertje zelf geplaatst te hebben, is hij aangehouden en ingesloten. Uit onderzoek is gebleken dat de man het koffertje niet geplaatst heeft, maar uit nieuwsgierigheid en zonder zich bewust te zijn van de gevaren, naar het koffertje is gegaan en geopend heeft. De man is in de loop van 23 juli 2004 weer in vrijheid gesteld.

NEPVUURWAPEN AANGETROFFEN

Oss - Donderdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Oss bekeurd. Hij werd aangetroffen aan de Geffense Bosjes in Oss met een nepvuurwapen. Daar wapen is dat verboden is op grond van de wet Wapens en Munitie is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Het wapen is in beslag genomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Oss - Donderdagmiddag is een 40-jarige man uit Oss aangehouden. De man had zijn 33-jarige echtgenote in hun woning in Oss mishandeld en van de trap gegooid. De vrouw liep hierbij beenletsel op en blauwe plekken. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

ONGEWENSTE VREEMDELING

Oss - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 01.30 uur, werd op de Havenstraat in Oss de bestuurder van een auto gecontroleerd. Daarbij bleek dat de 21-jarige Poolse bestuurder als ongewenste vreemdeling stond gesignaleerd. De man is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt omdat hij als ongewenste vreemdeling in Nederland verbleef. De man zal zo spoedig mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Herpen - Vrijdagmorgen even voor 06.30 uur is een 49-jarige man uit Oss bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met een auto op de Berghemseweg in Herpen tegen een boom. Vermoedelijk is de man in de berm gekomen, waarbij hij macht over het stuur is verloren. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Oss - Vrijdagmiddag is een 20-jarige vrouw uit Nistelrode aangehouden. De vrouw werd in een winkel aan de Heuvel in Oss betrapt toen ze voor ongeveer 10 euro drogisterijartikelen wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE

Oeffelt

- Donderdagmiddag is op de Hapseweg in Oeffelt een 35-jarige man uit Mook bekeurd bij een snelheidscontrole. Op de Hapseweg mag 80 km/u gereden worden. De man passeerde het controlepunt met een snelheid van 158 km/u. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN

Cuijk

- Donderdagavond is een 31-jarige man uit Cuijk aangehouden. Eerder die dag had een vrouw uit Cuijk aangifte gedaan van inbraak in haar auto. Daarbij was de autoradio gestolen. De man wordt ervan verdacht de inbraak te hebben gepleegd, of als heler te zijn opgetreden. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE

Oploo

- Vrijdagmorgen is op de Gemertseweg in Oploo een 33-jarige man uit Gennep bekeurd, omdat hij te hard reed. Op de Gemerstseweg, waar 80 km/u gereden mag worden werd met de lasergun snelheidscontrole gehouden. De man passeerde met een snelheid van 150 km/u. Omdat de man meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er werden op deze weg nog drie bestuurders bekeurd die te hard reden.