Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving vrijdag 23 juli

Alkmaar 23-07-2004 - 15.00 uur

Waarschuwing voor illegale handelaars

Bergen/Heiloo, donderdag 22 juli 2004.

Donderdagavond is in Bergen in de omgeving van de Mansholt-Nes een man gesignaleerd die een gouden horloge probeerde te verkopen. De man reed in een donkerkleurige Mercedes en was circa 45-50 jaar oud. Eerder op de dag is iets soortgelijks gebeurd op de Noordergeeststraat in Heiloo. Rond 16.30 uur bood daar een man een partij kleding aan iemand te koop aan. Deze man reed in een grote stationcar. De politie van Noord-Holland Noord waarschuwt om niets te kopen van deze mensen aangezien zij geen vergunning hebben om goederen langs de weg te verkopen en omdat er mogelijk sprake is van handel in gestolen goederen. Als iemand hiermee geconfronteerd wordt verzoekt de politie te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding na rijden met vals rijbewijs

Alkmaar, donderdag 22 juli 2004.

Donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur is een man aangehouden nadat hij zonder rijbewijs over de Kwakelkade in Alkmaar reed. De verdachte, een 38-jarige man uit Alkmaar, ging ervandoor met zijn auto toen om zijn rijbewijs gevraagd werd. Even verderop kon hij worden aangehouden toen hij een doodlopende straat inreed. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet waarbij een korte worsteling met de politie ontstond. Op het bureau bleek dat hij een vals rijbewijs bij zich had en dat zijn echte rijbewijs ongeldig was. Hij is even later weer vrijgelaten en heeft een proces-verbaal gekregen.

Onder invloed in de auto

Alkmaar, vrijdag 23 juli 2004.

Vrijdagochtend even na 2.30 uur is een 41-jarige automobilist uit Alkmaar zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed van alcohol over het Wolfpad in Alkmaar reed. De man blies 615 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft tevens een proces-verbaal gekregen.

Woninginbraak

Broek op Langedijk, vrijdag 23 juli 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Zuidersloot in Broek op Langedijk. De onbekenden hebben zich vermoedelijk via de achterdeur toegang verschaft tot de woning. Er zijn diverse passen weggenomen.