Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 23 juli 2004

(

Alphen aan den Rijn - Automobilist verleent geen voorrang
Op de rotonde Laan der Continenten/dr. J.M. den Uylsingel/dr. A.D.Sacharovlaan, moest een 43-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn volledig in de remmen om een aanrijding met een vanaf de rotonde afbuigende en niet voorrang verlenende auto te voorkomen. De man kwam daarbij ten val. Hij klaagde over pijnlijke polsen en armen en werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Het is mogelijk dat de automobilist de valpartij niet heeft opgemerkt. De politie is wel op zoek naar hem.

Zevenhuizen - Kind aangereden
Een 7-jarige jongen uit Zevenhuizen werd op vrijdag 23 juli rond 11.15 uur op de Burgemeester Klinkhamerweg aangereden door een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer. Vermoedelijk negeerde het jongetje het rode voetgangerslicht en stak over. De automobilist die met geringe snelheid reed kon het jongetje niet meer ontwijken. De verwondingen lijken mee te vallen. Voor onderzoek is het slachtoffertje wel overgebracht naar het Lageland Ziekenhuis in Zoetermeer. Een traumahelikopter verleende terplaatse assistentie.

Gouderak - Auto raakt van de weg
Een 30-jarige man uit Gouda kwam op vrijdag 23 juli rond 06.05 uur met zijn auto tot stilstand in een tuin van een woning aan de Kattendijk. Na een stuurcorrectie, hij kwam met zijn wielen in de berm van de weg, raakte hij de controle over zijn auto kwijt en reed de dijk af. De auto kwam op z'n kant tot stilstand. De Gouwenaar liep een gebroken sleutelbeen op.

Krimpenerwaard - Politie vraagt aandacht voor advertentieverkoper
De politie in de Krimpenerwaard vestigt de aandacht op een ongeveer 65-jarige man die probeert mensen en vooral ondernemers/detailisten over te halen een advertentie te plaatsen in een boekje dat ondermeer bij VVV's zou komen te liggen.Tegen contante betaling van 35 tot 50 euro en het afgeven van een kwitantie worden de benaderde mensen overgehaald. Het boekje is nog nooit verschenen en de adverteerders hebben ook nooit meer iets vernomen van de man. Hij werkt ook onder de bedrijfsnaam Regio Publishers.De politie denkt de man te kennen. Een aantal benadeelden heeft al aangifte gedaan. De politie vraagt meer benadeelden dit voorbeeld te volgen om een succesvol onderzoek tegen de man te kunnen beginnen.

Schoonhoven/Vlist/Haastrecht - Bekeuringen voor niet dragen autogordel
De politie schreef op donderdag 22 juli bij controles op het dragen van de autogordel 42 keer een bekeuring uit voor het niet dragen daarvan. De politie zal de controles herhalen.

--------------------------------------einde berichten -------------------------------------
---Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --