Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 23-07-2004

Automobilist gewond bij ongeval
NIETAP - Vrijdagmorgen rond 10.45 uur is een 30-jarige man uit Roden gewond geraakt bij een botsing met zijn personenauto. Hij reed over de Natuurschoonweg in de richting Leek. Na de T-kruising met de Paulus Potterstraat is hij door onbekende oorzaak in de bocht naar links rechtdoor gereden. Nadat hij de auto weer de weg op had gekregen botste hij tegen een landbouwtractor met aanhanger, die daar in de linkerberm stond. De man, die wel aanspreekbaar was, is met onbekend letsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Groningen. (bps 04-165216)

Dronken man zorgt na overlast ingesloten
HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag is een 24-jarige man uit Enschede van de straat geplukt nadat hij, zwaar onder invloed van alcohol, op meerdere plekken in Hoogeveen met het nodige gevaar ongevraagd het verkeer stond te regelen. Na meerdere meldingen is de man uiteindelijk aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. (bps 04-165218)

Preventietips
ASSEN - De politie in Assen krijgt de laatste tijd veel aangiftes binnen van inbraken in auto's waarbij het opvallend is dat er spullen worden gestolen die zo maar voor het grijpen liggen. Ook worden er naar verhouding veel complete radio's gestolen, dus inclusief de afneembare frontjes.. Kennelijk nemen veel autobezitters niet de moeite om met eenvoudige ingrepen zelf iets te doen om een inbraak in hun auto te voorkomen. De politie zal zich inspannen om daders van inbraken op te sporen, maar elke inbraak die voorkomen wordt scheelt u geld en ergernis en ons tijd. Klik voor meer preventietips boven aan deze pagina op preventie.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagochtend 8.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. info@politie-drenthe.nl