Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave vrijdag 23 juli 2004

* ILLEGAAL TENTENKAMP DOOR POLITIE EN ROTEB OPGERUIMD

ROTTERDAM - Door zes politieagenten en 20 man personeel van de Roteb werd vrijdagmorgen rond negen uur een illegaal tentenkamp ontruimd aan de Zuiderparkweg. Vorige week werd door politiepersoneel van het district Zuid in de bossages langs de Zuiderparkweg een aantal ruimtes aangetroffen, die zodanig waren ingericht dat zij konden dienen als slaapplaats. In samenwerking met de ROTEB werd tot aanpak besloten en vrijdagmorgen werden 90 zakken vuilnis weggedragen. Vier ROTEB-reinigingswagens werden ingezet om al het vuil af te voeren. Door politiepersoneel werden zeven wildkampeerders op de bon geslingerd. In de komende tijd zal er stringent toezicht worden gehouden.


* VIJF MAANDEN OUD KINDJE GEWOND TIJDENS ECHTELIJKE TWIST

STELLENDAM - Donderdagavond rond tien uur raakte een jongetje van bijna vijf maanden oud gewond, toen zijn beide ouders ruzie hadden. Tijdens de echtelijke twist gooide de vader, een 26-jarige inwoner van Stellendam, een stenen beeldje naar zijn vrouw. Het beeldje brak in stukken en een gedeelte vloog tegen het armpje van het ventje. Als gevolg hiervan brak het armpje op twee plaatsen. Het slachtoffertje werd overgebracht naar het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, waar hij een nachtje moest blijven. Zijn 26-jarige vader werd aangehouden en wordt maandag voorgeleid voor de Officier van Justitie.


* BIJNA DE HELFT TE HARD
Vrijdagmorgen werd tussen tien over zeven en kwart over negen door personeel van de Verkeersdienst een snelheidscontrole gehouden op de Vaanweg. In totaal passeerden 1012 automobilisten het controlepunt, waarvan er 480 de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 141 km/uur.

Ochtenduitgave vrijdag 23 juli 2004