Ingezonden persbericht


Mediaal introduceert serie 'Natuur is beter' op dvd

Zandhuizen / Nieuwgein, 23 juli 2004

PERSBERICHT

Natuur is gezond! Wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat de natuur de gezondheid positief kan beïnvloeden. Die positieve invloed kan niet alleen maar worden verklaard door factoren zoals bewegen of sociale contacten: het kijken naar de natuur heeft ook aantoonbare positieve effecten op herstel van stress en ziekte.

Onderzoek toont aan dat het kijken naar videobeelden van een natuurlijke omgeving leidde tot sneller herstel van stress dan het kijken naar videobeelden van een stedelijke omgeving. Verder bleek dat de respondenten die de video van de natuurlijke omgeving mooier vonden, sneller herstelden van het kijken naar deze omgeving dan respondenten die de video minder mooi vonden .

In de serie "NATUUR IS BETER" introduceert MEDIAAL (in samenwerking met www.basiscom.nl en www.v-sign.nl) drie DVD s Vennen, Bos en Zee met videobeelden die deze broodnodige rust bieden. De kijker is op het water, in het bos of aan het strand. Genieten van de natuur en de natuurlijke omgeving. De speelduur per DVD bedraagt ongeveer twintig minuten.

De beelden bevatten geen gesproken woord. De kijker kan kiezen tussen geluiden uit de natuurlijke omgeving of voor inspirerende muziek. De muziek is speciaal voor deze productie is geschreven door de Australisch/Nederlandse groep Unamunos Quorum .

Voor meer achtergrondinformatie: www.mediaal.nl/de-stress

De DVD's kunnen worden besteld via de bestelpagina van Mediaal

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur contact opnemen met Jack Koehorst van BasisCom op telefoon 030 -63 00 195