Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Positief begin voor Nederlandse WK-enkelspanrijders

23/07/2004

Åstorp, 23 juli 2004
Ondanks het feit dat de dressuur de afgelopen twee dagen op een alternatieve sintelbaan moest worden verreden, de reguliere dressuurring was te nat geworden na het slechte weer van de afgelopen dagen, zijn de resultaten van de Nederlandse menners tijdens de dressuur op het WK enkelspannen in het Zweedse Åstorp zeer positief. Yvonne de Ruyter zette met de 17-jarige KWPN ruin Dyno Stables Elliot een zeer respectabele proef neer, die door de juryleden werd beloond met 40,40 punten, goed voor de vijfde plaats. Ook Jan van den Broek reed zich tot tevredenheid van trainer Riny Rutjens en chef d'equipe Marie de Ronde in de top tien van het 64 deelnemers tellende veld. Met 43,20 strafpunten verliet de 64-jarige Van den Broek met de 8-jarige Inspekteur-zoon Oscar de ring, waarmee zij in het individuele tussenklassement samen met de Deen Henrik Höper de 10e plaats bezetten. Christiaan Provoost vinden we na de dressuur terug op de 46e plaats.
Hoewel geen van de internationale juryleden haar verrichtingen met de eerste plaats beloonde zette de 30-jarige Zweedse topmenster Cecilia Qvarnström vandaag als allerlaatste starter de beste dressuurproef neer. De sterk rijdende Wereldkampioene van 1998, de Finse Arja Mikkonen, bezet momenteel de tweede plaats, voor de Duitse kampioen Dieter Lauterbach. In het landenklassement, waarin 20 landen worden vertegenwoordigd, gaat gastland Zweden aan de leiding, voor Polen, Finland en Nederland.
`Het was gisteren en vandaag droog weer, maar de afgelopen dagen heeft het hier gehoost,' aldus chef d'equipe Marie de Ronde. `Maar de sintelbaan was een uitstekend alternatief en de kwaliteit van deze baan kwam de resultaten van de menners zeker ten goede.' Morgen staat de deelnemers een zware marathon te wachten. Na een kleine 7 kilometer worden de enkelspanrijders getrakteerd op acht hindernissen, waarvan drie met een waterpartij. Bovendien liggen de technische hindernissen op verschillende hoogteniveaus, waardoor de marathon een hele kluif zal worden.