Internationale Vierdaagse Nijmegen


Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen

Persbericht 2004-24

Nijmegen, 23 juli 2004.

Wandelen voor het goede doel levert tienduizenden euros op

Vierdaagse zeer

aantrekkelijk als

euro-generator

Met de populariteit van de Vierdaagse als prestatiegericht breedtesportevenement stijgt ook de feitelijke waarde die het evenement heeft voor tal van goede doelen.

Uitgaand van nu al vastgestelde en voor de toekomst toegezegde opbrengsten, genereert de 88^ste Vierdaagse al zon 100.000 euro voor goede doelen van zeer uiteenlopende aard.

De Vierdaagse wordt als aantrekkelijke euro-generator inzet door zowel individuele wandelaars, als door organisaties die met allerlei activiteiten tijdens de Vierdaagse zoveel mogelijk geld in het charitatieve laatje willen brengen.

Per kilometer

Koploper in 2004 is de groep van 33 minder of meer bekende Nijmegenaren uit de politiek en bedrijfsleven, die in deze 88^ste editie voor het Taborhuis (opvang voor kankerpatiënten) veel meer dan 40.000,- bij elkaar wandelen.

Veel kleiner, maar beslist niet minder sympathiek, zijn de individuele acties van wandelaars jong en oud- die zich per kilometer laten sponsoren door familie, vrienden, kennissen of zelf bedrijven. Het bij elkaar gelopen bedrag gaat dan naar een goed doel.

Stichting de 4daagse zelf ontplooit geen activiteiten richting goed doelen. Eens in de vijf jaar, ter gelegenheid van ieder Vierdaagselustrum, wordt wel een goed doel geselecteerd dat op een bijdrage kan rekenen.

Lijst 2004

Hieronder volgt een lijst van goede doelen waarvoor wandelaars tijdens de Vierdaagse in de weer zijn.

1. Tabor Huis, Nijmegen.

Centrum waar zorg en therapie verleend worden aan kankerpatiënten. Een groep van 33 meer of minder bekende Nijmegenarenuit politiek en bedrijfsleven loopt voor dit goede doel. Inmiddels is er al meer dan 40.000 toegezegd.

Vluchtelingenorganisatie Stichting Gast (Afghanistan)

Mr. Quader Shafiq, adviseur Inburgering Adviesbureau Osmose, 10 lopers, aantal te laat ingeschreven, vorig jaar 16 lopers. Doel: dekking kosten medische verzorging van uitgeprocedeerde asielzoekers en klein ziekenhuis in Mauritanië

3. KWF Kankerbestrijding

De 31 jarige Marcel Pluymert, zaadbalkanker, haalt geld op voor KWF

4. Clinic Clowns Aan de slag voor een lach.

Clinic Clowns pleisters voor wandelaars via Compeed.

Leerlingen Montessorischool De Kraal uit Tholen hebben 1.508,05 sponsorgeld opgehaald.

5. Wij lopen hier.voor ginder, Bergharens Missie Thuisfront Hier en Ginder o.l.v. Marjan van Gelder uit Hernen, en i.s.m. de Wijchense Stichting LuciVer.

17 lopers, doel nieuwe waterputten in Mali en Brazilië

6. Kinderen in de knel, project ProAnde in Peru

Kinderen in Elst verzorgen de wandelaars met koffie en houden toiletten schoon tegen een vergoeding. Opbrengst 2003 was 450,-

7. War Child, Pascal Boeijen en Emmelijn Hermena

Inmiddels 2.000,- binnen

8. Stichting Tante Lenie, Molenhoek,

Doelstelling: verwenvakantie voor gezinnen met een ernstig of langdurig ziek kind in het toekomstige vakantiehuis. Opgericht in 2002, streven om 2 miljoen op te halen voor de bouw.

9. Stichting Suba Nederland, Andrea Keijzer

weeshuis voor aidskinderen in Kenia, Suba Childrens Orphanage. Financiering voor de bouw van de keuken.Nu al 1.200,-- binnen

10. Unicef

Opbrengst ten bate van oorlogskinderen

11. Ronde Tafel Land 126 van Cuijk en Noord Limburg voor de Stichting Seurenheide

Houdt de gehandicapten in het zadel (werken met 200 vrijwilligers)

Streven om 10.000,-- op te halen

12. Kiwanis Tuinfeest.

Serviceorganisatie Kiwanis Noviomagus organiseert op 23 juli bij Intratuin Malden voor de tweede maal het Vierdaagse Tuinfeest. Pal aan het parcours wordt aan lopers, supporters, bedrijven, instellingen en iedereen gelegenheid geboden te verpozen ten behoeve van de Pluryn Werkenrode Groep die jonge gehandicapte mensen ondersteunt bij hun sportuitoefening.

13. SOS Stichting Stofwisselingsziekte.

Kim en Sterre de Vries uit Oosterhout.(9 en 4 jaar) lijden aan deze ongeneeslijke ziekte.

Nathalie en Wendy lopen de Vierdaagse om sponsorgeld in te zamelen

14. John Hermans uit Wijchen

Loopt voor de 18^e maal de Vierdaagse. Sinds 1999 gesponsord voor Verpleeghuis De Weegbree in Wijchen.

15. Stichting Broeder Zon, Wassenaar

Belo Horizonte in Brazilie, 50 jaar geleden werd Frei Mariano Gijsen ofm uitgezonden vanuit de Willibrord parochie naar het toen priesterarme Brazilie. Thans voor 120 kansarme kinderen een permanent verblijf in een van de 17 huizen.

16. Blaren voor Zeehondjes van Pieterburen

Anoeska 40 km, sponsoring per afgelegde kilometer

17. Gemeente Venlo

Loopt met twee wethouders, veel ambtenaren van de afdeling sport voor de gehandicaptensport in Venlo. Er is al 3.651 euro binnen, terwijl onderweg spontane donaties in ontvangst worden genomen.

18. Oud-Souburger, Wim de Schipper, loopt Vierdaagse voor Our Ladys Hospital teChilonga in Zambia.

19. Eric Smulders.

Loopt de Vierdaagse en brengt daarmee een kleine 1000 euro bij elkaar voor de Minke Stichting, die staat voor educatie en ontwikkeling van kinderen in de Derde Werelkd, met name Midden- en Zuid-Amerika

20. Frans Berkhout uit Gouderak en Jan van Gennep uit Bergambacht.

Laten zich per Vierdaagsekilometer sponsoren voor Nepal Development Academy. Ze hopen op een opbrengst van 1.300,-.

Einde persbericht 2004-24