Het Nederlandse Rode Kruis

23 juli 2004
Vierdaagse dag 4: balen met bloemen

Paul van Moergestel wachtend met gladiolen

Met zijn vrienden gaat het goed. Kees Schoenmakers, die dit jaar voor het eerst liep had het de eerste dag moeilijk. Dankzij een fysiotherapiebehandeling loopt hij de mars toch uit. Of hij volgend jaar opnieuw een poging waagt? Paul kijkt wat treurig. "Dan moet ik weer trainen en dat is vreselijk saai. Zo'n tocht zelf is een ander verhaal. Dan loopt je met 45.000 anderen."

Ziekenwagens af en aan
Steeds meer mensen verzamelen zich langs de dranghekken. De finalisten worden met gezang en geklap binnen gehaald. Wat rustiger, onder de bomen en aan een picknicktafel hebben zich drie dames geïnstalleerd, uit Portugaal, Appenbroek en Zuidland. Ze zijn 81, 73 en 68 jaar oud. Ze zijn vroeg vertrokken om hier op tijd te zijn. "We doen dit al jaren. Mijn zoon loopt mee", zegt mevrouw Luiten Verhij. "Dit is de achtste keer en alleen de eerste keer had hij blaren." Ze is trots en vervolgt: "Je ziet ze soms binnenkomen Vorig jaar reden de ziekenwagens af en aan."

Petje af

Sjon van den Berg

Sjon van den Berg uit Noordeinde staat vlak bij de finish. Hij draagt trots zijn medaille, maar niet die van dit jaar. Na de eerste dag moest hij verstek laten gaan. Behandeling van het Rode Kruis kon dat niet voorkomen. Hij heeft zich door vrienden laten ophalen, anders had hij de bezemwagen van het Rode Kruis gepakt. Je kunt op hulp rekenen als je in de problemen komt. "Petje af. Ik weet wat er bij zo'n organisatie als dit komt kijken: Ik zit zelf bij de brandweer als vrijwilliger."

Meer informatie:

* Eerste hulp bij evenementen

* Website van de Vierdaagse