Politie Zeeland


O-7286-2004 Renesse

In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Renesse de volgende bekeuringen uitgeschreven:
1x voor het urineren op de openbare weg
2x voor belediging
Een 23-jarige automobilist uit Ouderkerk aan de IJssel werd om 01.35 uur op de Laone betrapt op rijden onder invloed. Hij had bijna 4x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.


O-7287-2004 Automobilist in de sloot

Op de A58 bij Rilland vond vrijdag om 00.15 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 42-jarige automobilist uit Goes reed over de noordbaan van de A58, komende uit de richting van Bergen op Zoom. Door de regen ontstond water op de weg waardoor de man de macht over zijn voertuig verloor. Hij raakte in een slip, kwam in de rechterberm, sloeg over de kop en kwam in een droge sloot tot stilstand. De auto werd geheel vernield.


O-7288-2004 Visser bekeurd

Op de Westelijke Spuikanaalweg bij Rilland werd donderdag omstreeks 21.25 uur een 34-jarige man uit Bergen op Zoom bekeurd omdat hij aan het vissen was met twee hengels en niet in het bezit was van een vergunning.
Hij kreeg een boete van E 30,-.


O-7289-2004 Project 'Veilig Brommen'

In Goes werden donderdag twee 'vliegende bromfietscontroles' gehouden, waarbij buiten de politie ook 3VO en de pers aanwezig waren.
De controles werden 's middags op de Van Hertumweg en 's avonds in de Piet Heinstraat gehouden. In totaal werden 65 bromfietsen gecontroleerd en er werden de volgende bekeringen uitgeschreven:
. 27x voor teveel vermogen
. 3x voor gladde banden
. 6x voor het rijden zonder helm
. 2x voor het niet voeren van een gele / oranje plaat
. 2x voor het ten onrechte voeren van een oranje plaat
. 4x voor teveel geluid
. 2x voor het rijden in een gesloten verklaring
. 3 toonbriefjes werden uitgereikt voor het naderhand tonen van papieren.
Van de gecontroleerde bromfietsen waren er twee met een vermogen van meer dan 2.0 kW en twee met een geluid van meer dan 10 db. Twee bromfietsen werden in bewaring gesteld vanwege het vermoeden van een begrenzer
Alle 'goede' gecontroleerden kregen van 3VO een certificaat uitgereikt.