3 e persbericht van donderdag 22 juli 2004

Eindhoven 22-07-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Aanrijding met gewonden

Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets en zijn eveneens 16-jarige duopassagier uit Helmond zijn donderdagmiddag omstreeks 14.53 uur, bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Mahoniestraat - Palmhoutstraat, gewond geraakt. De bromfietser reed (zonder helm) komende vanaf de Pastoor Elsenstraat over de Mahoniestraat. Gekomen op de kruising met de Palmhoutstraat verleende de bromfietser geen voorrang aan een, voor hem van rechts komende, personenauto bestuurd door een 76-jarige inwoonster van Helmond. De duopassagier (ook zonder helm)viel bij deze aanrijding van de bromfiets en kwam terecht voor een geparkeerd staande personenauto. De bestuurder van de bromfiets kwam door de botsing met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto en bleef daarbij op de motorkap liggen. De bestuurster van de personenauto begon te remmen en reed daarbij tegen een geparkeerd staande personenauto. De bromfietsbestuurder gleed van de motorkap en viel op de grond. De bromfietsbestuurder en de duopassagier zijn met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Aanhouding onenigheid

Op het 18 septemberplein is donderdagmiddag om 17.14 uur een 34-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een ruzie met een 22-jarige inwoner van Eindhoven, deze met gebalde vuist in het gezicht te hebben geslagen en met stenen te hebben bekogeld. De verdachte was bij zijn aanhouding onder invloed. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Asten: Autogordelcontrole

Donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.30 uur is op de Planker een autogordelcontrole gehouden. 7 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet om hadden. Een bestuurder werd bekeurd omdat hij zat te bellen onder het rijden en een bestuurder negeerde een inhaalverbod.

Eindhoven: Aanhouding na verkeersovertreding

Een politieman in burger reed donderdagavond omstreeks 18.05 uur, op zijn fiets vanuit de Steenstraat de kruising met Anthony Leeuwenhoeklaan op. Van links voor hem kwam er een personenauto die de fietser voorrang diende te verlenen. De personenauto bestuurd door een 23-jarige inwoner van Eindhoven remde pas op het allerlaatste moment zodat nog net een aanrijding kon worden voorkomen. De bestuurder stapte uit en begon tegen de politieman in burger te schelden. Toen deze zich gelegitimeerd had weigerde de man zijn rij - en kentekenbewijs te laten zien en wilde zijn weg vervolgen. Hierop is hij aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde collegas. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Handel: Bestuurder gezocht

Op de Verreheide is dinsdagmorgen omstreeks 07.25 uur, bij een eenzijdig ongeval een 43-jarige automobilist uit Handel gewond geraakt aan hoofd en nek. Het slachtoffer was in een slip geraakt en met zijn personenauto tegen een rechts van de weg staande boom gereden. De bestuurder die opgenomen is in het ziekenhuis en vandaag pas kon worden gehoord heeft verklaard dat hij uit moest wijken voor een klein model vorkheftruck, roodbruin van kleur die dinsdagmorgen over de Verreheide in de richting Handel reed. De politie zou graag in contact komen met de bestuurder van deze vorkheftruck .

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Heerbaan is vandaag een snelheidscontrole gehouden. Van de 360 gecontroleerde voertuigen reden er 50 harder dan 50 km/u.