Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 23 juli 2004

(

Oegstgeest - Kind van 6 maanden raakt gewond
Een meisje van 6 maanden is op donderdag 22 juli rond 16.25 uur voor behandeling van een hoofdwond overgebracht naar het LUMC. Het meisje zat in een buikdrager bij een man uit Leiden. Deze man fietste over de Admiraal de Ruyterlaan langs geparkeerde auto's. Juist op het moment dat hij langs de auto van een 42-jarige automobilist uit Oegstgeest fietste opende deze man het portier. De fietser reed vervolgens tegen het portier en kwam ten val. Een 3-jarig meisje dat eveneens bij hem in een kinderzitje op de fiets zat, bleef evenals de man zelf ongedeerd.

Warmond/Rijpwetering - Naheffing voor varen op rode diesel
De politie en douane hielden op donderdag 22 juli een gecombineerde vaarsurveillance op de Kaag, Kever en de nabij gelegen vaarwegen. Tijdens de surveillance werd speciaal gelet op het gebruik van rode (illegale) diesel. Van elf boten werd de brandstof gecontroleerd. Drie hiervan gebruiken de rode diesel. De douane legde de bezitters een fiscale naheffing op van respectievelijk E 900,00, E 1.600,00 en E 4.350,00. Het laatste bedrag was een naheffing voor 900 liter rode diesel die een inwoner van Duitsland in Amsterdam had getankt. De man had geen andere keus dan het bedrag direct te betalen. De politie blijft met de douane de komende weken controleren.
Tijdens de vaarsurveillance werd verder een bootbezitter gewaarschuwd dat hij zijn boot niet op open water mocht schuren in verband met vervuiling van het water. De politie had hiervan een melding gekregen maar trof onvoldoende schuurresidu op het water aan om verbaliserend op te treden. Een tip over electrovisserij werd nagegaan. Op de Kever werd niemand aangetroffen die met deze verboden methode aan het vangen was.

Rijpwetering - Onder invloed rijden
De politie hield op donderdag 22 juli rond 20.55 uur op de Zuidweg een 30-jarige bromfietser uit Wassenaar aan als verdachte van het rijden onder invloed. Agenten zagen de man zonder helm rijden en lieten hem stoppen. Zij roken een flinke alcohollucht. De ademanalyse gaf als uitslag 880 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Woubrugge - Onder invloed rijden
De politie hield op vrijdag 23 juli rond 00.45 uur een 42-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan als verdachte van het rijden onder invloed. De man was op de Kerkweg met zijn auto tegen een boom gereden, stapte uit en liep weg. Getuigen wezen agenten de weg waarna de verdachte kon worden aangehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 890 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.


----------------------------------------einde berichten --------------------------------------------------

---Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --