Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AFVALVERWERKER SHANKS KIEST VOOR TEMTEC

Executive Viewer geïntegreerd met Web Services voor intuïtieve en snelle toegang tot analysemogelijkheden

's-Hertogenbosch - 23 juli 2004 -- De grootste onafhankelijke afvalverwerker van Europa - Shanks Group - maakt per direct gebruik van Temtec's Executive Viewer voor de toegang tot en analyse van operationele, financiële en verkoopgegevens. Temtec is een belangrijke aanbieder van intuïtieve self-service analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence.

Flexibel delen van kennis

Shanks Group biedt reeds geruime tijd diensten voor afvalverwerking op maat aan bedrijven en huishoudens in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Doel is de omgeving schoon te houden en waardevolle materialen zoveel mogelijk te recyclen. Met 20 vestigingen, die klanten in heel Nederland bedienen, wilden de managementteams klantinformatie kunnen bijhouden en beschikken over betere managementinformatie.

"We maakten reeds gebruik van een business intelligence-oplossing die we in hoge mate hadden aangepast aan onze eisen. De flexibiliteit om tegemoet te komen aan onze steeds hogere eisen ontbrak echter", aldus Berry van der Schans, IT Director bij Shanks Nederland. "We zijn op zoek gegaan naar een oplossing die was voorbereid op het internet en snel en eenvoudig kon worden geïntegreerd met onze bestaande Lotus Notes-omgeving. Aangezien de oplossing zou worden gebruikt door medewerkers zonder specifieke technische achtergrond diende deze intuïtief te zijn."

Snelle implementatie en toegang tot informatie

Op dit moment hebben 125 gebruikers toegang tot Executive Viewer via een Lotus Notes internet-portal. De inzet van de software wordt geleidelijk uitgebreid naar alle activiteiten en vestigingen in Nederland. Hierdoor is informatie sneller beschikbaar en kunnen gegevens en kennis binnen de organisatie sneller worden gedeeld.

Van der Schans: "We hebben voor Temtec gekozen vanwege de combinatie van een intuïtieve front-end met ongelooflijk snelle toegang tot informatie. Sinds de implementatie kunnen we onze interne en externe klanten direct van alle gewenste informatie voorzien. Daarnaast hebben we beter inzicht in onze bedrijfsprestaties."

Temtec's Sales and Marketing Director, Alan Parker: "Shanks is zeer innovatief in het gebruik van web services als basis voor het merendeel van haar activiteiten. Door de open API van Executive Viewer kon Shanks de oplossing eenvoudig integreren in de internetomgeving. Daardoor kunnen zij hun activiteiten succesvol beheren. Analytische informatie wordt nu gedeeld met andere bedrijfsapplicaties, waardoor meer medewerkers deze kunnen gebruiken."

Temtec Europe B.V., Postbus 3010, 5203 DA, 's-Hertogenbosch.

Tel.: 073 - 6460200, fax: 073 - 6460209, e-mail: info@temtec.com

Over Shanks

Shanks Nederland B.V. is een belangrijke onderneming op het gebied van milieudiensten voor het bedrijfsleven, de overheid en particulieren. Shanks Nederland werkt met systemen die voldoen aan de laatste stand van de techniek en bovendien beantwoorden aan de behoeften van klanten, milieueisen en maatschappelijke normen. Goed gemotiveerde medewerkers staan hierbij centraal. De Nederlandse organisatie maakt deel uit van een van de grootste onafhankelijke private afvalbedrijven in Europa: Shanks Group plc. Dit moederbedrijf is in Engeland gevestigd en beschikt daar over de grootste restcapaciteit aan stortplaatsen en één van de grootste verbrandingsinstallaties voor giftig en gevaarlijk afval. Shanks Group plc. is genoteerd op de Londense beurs. Het Europese concern heeft vestigingen in Groot-Brittannië, Nederland en België en telt ruim 4.500 medewerkers.

Ingezonden persbericht