Ingezonden persbericht

Nieuw Rechts wil sluiting 'terrorisme-belhuis' in Schiedam

Burgemeester Scheeres moet belhuis sluiten

ROTTERDAM, 20040702 -- Nieuw Rechts wil dat de burgemeester Scheeres van Schiedam overgaat tot sluiting van het belhuis 'Internet Phone Centre' gevestigd aan de Broersvest 52/C, net over de grens van Rotterdam. Het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit vraagt in een fax aan de burgemeester tot onmiddellijke sluiting over te gaan. Volgens diverse media wordt dit belhuis gebruikt als contactadres door personen die plannen maken voor terroristische aanslagen in Nederland. Ook is de eigenaar net veroordeeld voor een gewapende overval, wat extra aanleiding is voor maatregelen tegen dit belhuis.


Michiel Smit: "Naar mijn inzicht moet burgemeester Scheeres de burgers van zijn stad, en de buurgemeenten, beschermen tegen dit soort plekken waar mogelijk terroristische plannen gemaakt worden. Daarom verzoek ik hem dan ook om tot sluiting van het genoemde belhuis over te gaan. Het is niet te verkopen aan de bewoners van Schiedam en Rotterdam dat dit soort plekken gewoon openblijven, en zodoende de terrorismedreiging letterlijk bij hen om de hoek zit."

Al eerder heeft Nieuw Rechts gepleit voor de sluiting van het kantoor van de Stichting Al Aqsa te Rotterdam. De stichting geeft volgens velen steun aan terroristische organisaties in Palestina, zoals Hamas, en daarom werden door de Nederlandse overheid alle rekeningen geblokkeerd. Een half jaar later lijkt het erop, dat Al-Aqsa nog steeds actief is, maar dan onder een andere naam, stichting Jeruzalem.
Ingezonden persbericht