PLCS lanceert nieuwste versie Media Manager

Taperegistratie-systeem op basis van barcodescanning

HENDRIK IDO AMBACHT, 20040723 -- Het in Nederland en Finland gevestigde bedrijf P.L.C.S. B.V., een IBM software en development Business partner, heeft Media Manager versie 3.1 uitgebracht, taperegistratiesysteem op basis van barcodescanning. "Met Media Manager versie 3 vergroten we onze marktpositie door onze klanten de beste mogelijkheden te bieden op het gebied van tape management," zegt Peter Pijpelink, CEO van PLCS. "Nieuwe mogelijkheden, zoals het traceren en repareren van defecte tapes, keuze of men alleen volle (kopie) tapes wilt wegbrengen naar een kluis, volledige HTML en e-mail gebaseerde rapportage zorgen ervoor dat Media Manager het toonaangevende product voor tape controle en opslag (vaulting) is."


Zo heeft PLCS ten opzichte van de vorige versie de volgende nieuwe functies toegevoegd aan het product:

* Keuze welke database backup de klant wil vaulten.
* Mogelijkheid om alleen volle copy tapes uit de tapelibrary te halen.
* Keuze om primaire tapes uit de tapelibrary te halen om op die manier ruimte te besparen, de klant kan bijvoorbeeld tapes welke jaren worden bewaard beter niet in de tape library houden.
* Support voor management van het aantal sloten in een tapelibrary.
* Interne rapportage van alle acties in HTML gebaseerde output.
* Ondersteuning voor herstel van defecte tapes.
* Ondersteuning van gedeelde tapelibraries.
* Aanloggen aan een andere TSM server zonder het product te hoeven afsluiten.
De functie om een tape op te sporen door middel van een simpele barcodescan is volgens PLCS toch echt wel uniek te noemen. Media Manager zal na het scannen van de tape de volledige status maar ook de historie van een tape vermelden. PLCS heeft deze functie op verzoek van een klant, het persbureau Reuters, gemaakt omdat zij geregeld tapes op de vloer van hun kluis vonden en geen idee hadden tot welke backupserver deze tapes toebehoren.

Veilige en eenvoudige taperegistratie op basis van barcodescanning

Media Manager realiseert een volledig automatische registratie en controle van de fysieke gang van datatapes naar en van kluislocaties bij bedrijven en instellingen. Met behulp van Media Manager zijn tapes altijd te lokaliseren en behoort het zoekraken van tapes definitief tot het verleden. Media Manager garandeert volledige traceerbaarheid van alle in gebruik zijnde tapes op basis van barcodescanning: de barcode op de tape wordt gescand met een handscanner, waarna het Media Manager softwareprogramma direct de status, de locatie en de missie van de tape registreert. Bovendien controleert Media Manager ook welke tapes de kopie van ITSM database bevatten, zodat de gebruiker in het geval van een calamiteit deze snel kan lokaliseren. Dit garandeert extra veiligheid. Media Manager garandeert een naadloze koppeling en integratie van de barcodetechniek in de IBM Tivoli Storage omgeving.

Media Manager bespaart tijd en geld

Taperegistratie met barcodescanning is zeer gebruiksvriendelijk en dus tijdsbesparend. Operators doen met Media Manager snel en efficiënt hun werk. In sommige gevallen wordt het tapebeheer verkort van enkele uren tot enkele minuten per dag. Ook medewerkers zonder enige kennis van IT bedienen het Media Manager systeem zonder problemen.

Media Manager voorziet in een uitgebreid scala aan gegevens- beheer-functies:

* Gegevensbeheer van verschillende ITSM-servers vanuit één applicatie
* Dagelijks tapebeheer
* Controle en registratie op ingaande en uitgaande tapes
* Controle op verloren of beschadigde tapes
* Volledige traceerbaarheid van elke tape op ieder moment
* Opsporen van verloren of beschadigde tapes
* Printen van eigen en DRM queries
* Zicht op tapebewegingen met HTML output
* Overzicht van tapes in DRM status
* Het printen van taperegistratie-documenten (track and trace) bestemd voor de koerier
* Centrale vastlegging van alle logbestanden van Media Manager op een webserver.
* Automatisch verversen van data op tapes welke langer dan een bepaalde tijd (bijvoorbeeld een jaar) in de kluis liggen
* Assistentie bij het verwerken van import en export tapes
* Zicht en controle op lege en in gebruik zijnde tapes in de tapelibrary

Media Manager is in staat tapes te beheren voor elke ITSM server, die op elk willekeurig platform (versie 3.7 en hoger) draait en kan geïnstalleerd worden op elk computersysteem ( , 2000, ME en XP).
ITSM dient uitgevoerd te zijn met de DRM module. Bovendien is er een (remote) netwerkverbinding met de ITSM server noodzakelijk. Media Manager vereist geen installatie van de ITSM cliënt of de ITSM ODBC cliënt.

Media Manager wordt geleverd inclusief het softwareprogramma en twee barcodescanners, tevens wordt telefonische ondersteuning verleend tijdens de installatie. Media Manager heeft een eigen website: www.tsmmediamanager.nl. Wilt u meer informatie? Bezoek dan de website of neem contact op met PLCS BV Storage Consultants. Media Manager wordt alleen via wederverkopers verkocht.

Over PLCS:
Het in 1999 opgerichte PLCS B.V. is een snelgroeiende onderneming, gevestigd in Nederland en Finland. Het bedrijf is op het terrein van IBM Tivoli Storage Manager dé IBM softwarepartner in Nederland. PLCS is actief van het MKB tot aan de Top 2000 bedrijven. Meer informatie over PLCS BV Storage Consultants vindt u op de website www.plcs.nl. - PLCS is op zoek naar wederverkopers voor Media Manager. De Noord- Amerikaanse distributie wordt door STORServer Inc, uitgevoerd, UK distributie wordt verzorgd door Kafyri.

PLCS B.V. Storage Consultants
Het Tasveld 23
3342 GT Hendrik Ido Ambacht
The Netherlands
Tel.: +31(0)78-6823685
Fax.: +31(0)78-6823686
Email: Info@plcs.nl