Gemeente Tilburg

Datum
23 juli 2004

Websites kermis breken alle records

Eerste week: 150.000 bezoekers

Voorafgaand aan de Tilburgse Kermis zijn drie grote Tilburgse websites (www.tilburgsekermis.nl, www.tilburg.com en www.tilburgtrakteert.nl) een samenwerking aangegaan. Doel van de samenwerking is om de bezoekers van de Tilburgse Kermis van alle directe en indirecte informatie over de Tilburgse Kermis te voorzien. Door de samenwerking krijgt de bezoeker een totaalbeeld gepresenteerd wat de stad Tilburg te bieden heeft tijdens de Tilburgse Kermis; van alle informatie over de kermisattracties tot de volledige uitgaansagenda, van kermismenu's tot de kermisplattegrond en meer.

De websites hebben tijdens de eerste zeven dagen kermis gezamenlijk 150. 000 bezoekers getrokken. Deze bezoekers bekeken samen anderhalfmiljoen pagina's.

Live beelden en Fotoreportages erg in trek

De absolute trekkers van de websites zijn de dagelijkse fotoreportages en de live beelden van de Tilburgse Kermis. Tijdens de Kermis worden via vier camera's live beelden uitgezonden. De plaatsing van de camera's is tot stand gekomen dankzij Secured by Web, Gemeente Tilburg, Interpolis, Tilburg.com, Estate Internet, Stichting Stadskern Tilburg en Villa Fiesta. Twee van de vier camera's zijn door de bezoekers te besturen.

De camera's worden
continu gebruikt van 's morgens 07.00 uur tot 's nachts 04.00 uur.

Eerste weekend extreem druk

Het eerste weekend was het extreem druk op de websites met als drukste dag Roze Maandag. Meer dan 20.000 bezoekers bezochten op Roze Maandag de websites. Deze enorme drukte zorgde er voor dat de websites op sommige momenten moeilijk bereikbaar waren. In de loop van de week is de bereikbaarheid van de websites sterk verbeterd.

De verwachting is dat aan het einde van de Tilburgse Kermis ruim 200.000 bezoekers de websites hebben bezocht. Zij zullen in totaal ruim twee miljoen pagina's hebben bekeken.

Feiten & Cijfers:

Eerste week 150.000 bezoekers


1.500.000 pagina's bekeken

Vier camera's in de binnenstad, waarvan 1 boven op de Interpolistoren.

Camera's worden tussen 07.00 en 04.00 uur permanent bekeken en gebruikt

Interpolis-camera is tot donderdag 22 juli door 22.500 bezoekers zelf bestuurd

Villa Fiesta-camera is tot donderdag 22 juli door 21.505 bezoekers zelf bestuurd

Een veelvoud van de genoemde aantallen bekeken de live beelden van de camera's


---Gemeente Tilburg