Politie Flevoland

Nijmeegse Vierdaagse, Flevoland promotie

Flevoland 24-07-2004 - 33 medewerkers van het Flevolandse Politiekorps, waaronder de korpschef Pier Eringa, hebben vrijdag de wandeltocht volbracht.

Intocht Vierdaagse

Een loodzware Nijmeegse Vierdaagse met een recordaantal uitvallers. Helaas was daar ook 1 Flevolandse politieman bij die op doktersadvies de dagelijkse 50 kilometer moest staken. De politiedeelnemers hebben zowel het korps als Flevoland op een bijzondere wijze op de kaart gezet. Met dagelijks wisselende en opvallende T-shirts trokken zij de aandacht. Ook werden vele kilo's Flevolandse appels uitgedeeld. Vijfenzeventig meter van de achttien kilometer pleisters waren nodig voor de voeten van de 33 lopers. Bij de intocht in Nijmegen evenals bij de aankomst van de deelnemers in Flevoland was aanwezig de korpsbeheerder van politie Flevoland, Chris Leeuwe.

De lopers en hun verzorgers werden met politiebegeleiding ingehaald vanaf de provinciegrens naar het politiebureau De Doelen in Lelystad. Daar werden zij door familie, vrienden en collega's ontvangen. Een ieder werd, met een persoonlijk woord van de korpschef, de verdiende medaille opgespeld.