1e persbericht van zaterdag 24 juli 2004

Eindhoven 24-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen aangehouden na poging inbraak

Op de Bomanshof is vrijdag om 23.20 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen betrapten hem even daarvoor toen hij probeerde in te breken in een woning aan de Poirterslaan. Hij was bezig een raampje naast de voordeur open te breken. Hij vluchtte maar de politiemensen konden hem aanhouden. Een 25-jarige Eindhovenaar die bij hem was en waarschijnlijk bij de poging inbraak op de uitkijk stond werd op de Tollenslaan aangehouden. De mannen zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Auto-inbrekers aangehouden

* Een 35-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 23.20 uur op de Raiffeisenstraat aangehouden. De man werd op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een auto. De man zat in de auto. Hij is ingesloten voor onderzoek.

* Op de Bleekweg werden een 19-jarige Eindhovenaar en een 31-jarige man zonder vaste woonplaats betrapt bij een inbraak in een auto. Zij probeerden te ontkomen maar werden zaterdag om 0.15 uur op het Stadhuisplein aangehouden. Zij zijn ingesloten.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

In een woning aan de Jacob van Maerlantlaan is zaterdag om 0.55 uur een 36-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man had de ruit van de voordeur ingeslagen en was naar binnen gegaan. Daar trof de politie hem aan in een slaapkamer. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Vijfkamplaan is vrijdagavond een rode Audi A3 met het kenteken TH-NJ-68 gestolen.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen

Zaterdag om 4.05 uur is op de Ridderzaal een 32-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies 1,9 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Agressieve man aangehouden

Op het Stratumseind is zaterdag om 4.10 uur een 21-jarige Tilburger aangehouden. De man had in een horecagelegenheid een 18-jarige man uit Lutjebroek mishandeld. Hij had hem daarbij ook tegen het hoofd geschopt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Jongen na poging brandstichting aangehouden

Op De Bergen is zaterdag om 0.40 uur een 14-jarige Helmonder aangehouden. De politie betrapte hem toen hij probeerde bij een woning een conifeer in brand te steken. De jongen is voor onderzoek de cel ingegaan.

Best: Aanrijding onder invloed

Op de Leemkuilen is vrijdag om 22.45 uur een 63-jarige automobiliste uit Best aangehouden. Zij was met haar auto tegen een verkeerspaal gereden. De vrouw had gedronken en blies 2,2 promille. Zij moest haar rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Best: Man na vernieling aangehouden

Op het Raadhuisplein is vrijdag om 21.35 uur een 35-jarige man uit Westerveld aangehouden. De man was op het Raadhuisplein voor de auto van een Bestse vrouw gesprongen. Zij kon nog op tijd stoppen. Toen zij stilstond sloeg de man met zijn hoofd een deuk in de motorkap van de auto. De man had flink gedronken. Hij is ingesloten.

Deurne: Indringer gepakt

In een woning aan de Vlierdenseweg is zaterdag om 4.20 uur een 21-jarige man uit Someren aangehouden. De verdachte kwam met een sleutel de achterdeur binnen. De bewoner betrapte de man toen hij de woning binnenkwam en hield hem aan. De gewaarschuwde politie nam hem over en sloot hem in. Hoe de man aan de sleutel is gekomen is nog niet duidelijk.

Deurne: Drugspand opgerold

De politie van Deurne-Asten-Someren heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan de verkoop van softdrugs vanuit een woning aan het Hennegras. De politie had al enige tijd informatie dat in de woning drugs werden verkocht, ondermeer aan minderjarigen. Vooral in de avonduren tussen 19.00 en 21.00 uur was er veel aanloop. Vrijdagavond werden enkele klanten aangehouden en gehoord. Zij bleken inderdaad softdrugs gekocht te hebben. De politie ging de woning binnen en hield de 28-jarige bewoonster aan. In de woning waren kleine hoeveelheden weed. Dat werd in beslaggenomen. In de woning was ook een 35-jarige man uit Deurne. Toen hij met zijn fiets weg wilde gaan keek de politie even in de fietstassen. Daarin zat 30 gram weed en even later vond de politie in zijn woning in Deurne nog eens 300 gram weed en een hennepkwekerij die overigens niet in bedrijf was. De weed en de kweekapparatuur is in beslaggenomen. De 28-jarige vrouw en de 35-jarige man zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Nuenen: Inzittenden auto dreigen met vuurwapen

Een getuige meldde vrijdag rond 21.15 uur dat op de Europalaan een auto reed met vier personen. Hij zag dat vanuit de auto met een pistool gericht en geschoten werd op fietsers. De melder volgde de auto en gaf de politie zijn positie door. Op de Collse Hoefdijk werd de auto staande gehouden. De vier inzittenden, een Helmonder van 16 jaar oud, en drie Nuenenaren van 15, 16 en 19 jaar oud, zijn aangehouden en ingesloten. Zij waren in het bezit van een, verboden, imitatiepistool en daarbij behorende plastic kogeltjes.

Bladel: Man met pillen aangehouden

Op de Gindrapassage is zaterdag om 1.35 uur een 30-jarige man uit Bladel aangehouden. De politie zag dat hij drugs wilde gaan gebruiken en controleerde hem. Hij was in het bezit van 32 xtc-pillen, een beetje hash en een beetje speed. De drugs zijn in beslaggenomen en de man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Waalre: Veroorzaker verkeersongeval rijdt door

Een 21-jarige man uit Rosmalen is vrijdagavond rond 22.25 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Eindhovenseweg bij de Burgemeester Mollaan. De man werd bij de overgang van twee rijstroken naar een rijstrook gesneden door een Opel Vectra met een Belgisch kenteken. De man uit Rosmalen reed hierdoor frontaal tegen een ANWB-paal op de middenberm. De Belgische auto reed verder. De man uit Rosmalen is met hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen.

Waalre: Gewonde bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Valkenswaardseweg Koningin Julianalaan is zaterdag om 1.35 uur een 65-jarige Eindhovenaar gewond geraakt. Hij zat als passagier in een auto die bestuurd werd door een 34-jarige vrouw uit Boxtel. De vrouw reed met groen licht de kruising op en werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 22-jarige man uit Leende. Deze laatste reed door rood. Het slachtoffer is met een hersenschudding in het Catharinaziekenhuis opgenomen.