Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht 24-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Woning ontruimd

HOUTEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 juli zijn de bewoners van een woning aan de Standerdmolen kort tijd geëvacueerd geweest in verband met een brand. Goederen die op een terrein lagen hadden vlam gevat en een getuige belde omstreeks 02.00 uur de politie. Uit voorzorg werden de bewoners gevraagd de woning te verlaten. Nadat de brandweer het sein brand meester had gegeven konden de bewoners terugkeren naar hun woning. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Poging woninginbraak

BENSCHOP Vrijdagochtend rond 11.15 uur belden getuigen de politie met de melding dat twee mannen zich verdacht ophielden in de buurt van de Eksterstraat en bij diverse woningen aanbelden. De politie zette een onderzoek in en kon de mannen naar aanleiding van een signalement in een voertuig aanhouden op de Baronieweg in IJsselstein. De politie vond in de auto inbrekersgereedschap en bracht de mannen over naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

12-Jarige aangehouden

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag rond 14.00 uur is een 12-jarige jongen uit Nieuwegein op het Muntplein in een winkel betrapt op het stelen van goederen. Een winkelmedewerker zag dat, liep de jongen achterna en hield hem aan. De gealarmeerde politie nam de winkeldief vervolgens over en bracht hem over naar het politiebureau. De jongen die bekend staat als veelpleger, is in verzekering gesteld

Snelheidscontrole

VIANEN Vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur hield de politie op de Hagenweg een snelheidscontrole. Ze schreef acht boetes uit voor het niet dragen van de autogordel en zeven voor het overtreden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan.