Utrecht stad, 11.05 uur

Utrecht 24-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Verdachten tanken zonder betalen aangehouden
UTRECHT Vrijdagochtend heeft de politie twee verdachten aangehouden die getankt hadden zonder te betalen.
Om 08.35 uur kreeg de politie de melding dat de auto bij het tankstation aan de Europalaan was weggereden. De pomphouder, die naar buiten kwam rennen, werd hierbij bijna aangereden. Agenten zagen het voertuig op de Oude Vleutenseweg rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De inzittenden, een 30-jarige man uit Maarssen en een 24-jarige man uit Utrecht, zijn aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen motorscooter
UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Graaf Adolfstraat twee mannen aangehouden die reden op een gestolen motorscooter.
Agenten kregen de melding dat twee mannen op een scooter bijzondere aandacht hadden voor de spullen in geparkeerde autos. De politie zocht in de omgeving en trof daar een 19-jarige en een 20-jarige man uit Utrecht aan die op de scooter hadden gereden. De scooter, die gestolen bleek te zijn, hadden zij aan de kant gezet. De mannen zijn aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.

Opsporingsbericht vermiste vrouw
(zie nieuwsberichten districten Utrecht stad d.d. 21 en 22 juli 2004) UTRECHT N.a.v. de vermissing van de Utrechtse Ilona Nemeth is vrijdagavond via verschillende media een opsporingsbericht verspreid. De politie ontving zestien reacties van kijkers, waarmee het onderzoek wordt voortgezet. Informatie over de vermissing is ook na te lezen via de sites vermistepersonen.info en politie.nl.

Ongeval met letsel
UTRECHT Vrijdagavond raakte een 24-jarige fietser gewond toen hij werd aangereden door een automobilist.
Om 22.00 uur reed de man met zijn fiets over de Van Asch Van Wijckstraat toen vanuit de Predikherenstraat een donkerkleurige volkswagen kwam rijden. Door de daar gelegen drempel raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en raakte de fiets. De automobilist ging er vandoor. De fiets raakte beschadigd en de 24-jarige Utrechter liep een zwaar gekneusde hand op. De politie roept de automobilist en mogelijke getuigen op zich te melden bij het district Paardenveld via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Romeinen aangehouden
UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie twee mannen uit Rome aangehouden aan de Trans.
Om 21.45 uur wilden agenten de mannen controleren omdat zij in strijd met de plaatselijke verordening rondhingen op een bordes. Eén van de mannen ging er vandoor en werd na een korte achtervolging aangehouden op het Domplein. Ook de ander wilde er vandoor en werd aangehouden. Zij werden geboeid overgebracht naar het politiebureau omdat zij zich fysiek bleven verzetten. De 17-jarige man mocht na het betalen van de bekeuring het bureau weer verlaten. De 20-jarige man is ingesloten op het bureau voor verhoor.

Autokraker aangehouden
UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden, die even daarvoor een autokraak had gepleegd. Om 12.25 uur kregen agenten de melding dat een getuige zag dat er werd ingebroken in een auto aan de Kanonstraat. Op basis van een signalement kon de politie de dader, een 29-jarige man uit Utrecht, even later aanhouden bij de Daalsetunnel. De gestolen autoradio en het inbrekerswerktuig had hij nog bij zich. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. De radio is terug naar de eigenaar.