Politie Groningen

Persberichten zaterdag 24 juli 2004

Provincie Groningen 24-07-2004 -

Hoogezand: alcomobilist weigert medewerking
Een 52-jarige automobilist uit Hoogezand is vrijdagnacht in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij werd omstreeks 3.00 uur gecontroleerd op de Gorechtlaan in zijn woonplaats. Toen bleek dat hij te veel gedronken had moest hij mee naar het politiebureau. Vanaf dat moment werd hij vervelend en aangekomen aan het politiebureau weigerde hij alle medewerking. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal terzake de weigering.

Stadskanaal: fietsster ongelukkig ten val
Een inwoonster van Stadskanaal (leeftijd nog niet bekend) is vrijdagavond op de Drouwenerstraat in haar woonplaats ongelukkige ten val gekomen met haar fiets. Ze heeft daarbij vermoedelijk zware kneuzingen of mogelijk een breuk opgelopen aan haar bekken. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen ze de stoeprand raakte en hard op het wegdek terechtkwam.

Slochteren: auto in de sloot
Een 80-jarige inwoonster van Veendam is vrijdagmiddag gewond geraakt toen ze op de Noordbroeksterweg bij Slochteren met haar auto in de sloot belandde. Ze is met een handbreuk en buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer raakte beklemd in de auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Het ongeval ontstond doordat ze de bocht vermoedelijk verkeerd inschatte. Ze raakte in de berm en corrigeerde daarna te sterk waardoor de auto onbestuurbaar werd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld.

Appingedam: Snelheidscontrole
Op de Delfzijlsterweg in Appingedam zijn vrijdagavond 130 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u. In totaal reden 15 bestuurders te hard. De hoogst genoteerde reed 80 km/u.

Uithuizermeeden: geheime zender uit de lucht
De politie heeft vrijdagavond de geheime zender Mexico uit de lucht gehaald. De apparatuur is in beslag genomen. Tegen de 38-jarige inwoner van Uithuizermeeden die tijdens de controle vanuit zijn woning aan het zenden was, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol in het verkeer
Een 24-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagmorgen omstreeks halfzeven op de Grote Markt aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij ging onderuit op zijn bromfiets waarbij bleek dat hij gedronken had. Aan het politiebureau gaf de apparatuur aan dat hij ongeveer 1.1. promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en een proces-verbaal. Een 26-jarige bromfietser uit Groningen is vrijdagnacht aangehouden op de Peperstraat. Hij bleek 1.1. promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uren.

Groningen: zwaar gewonde bromfietser
Op de Oosterhamrikkade in Groningen troffen taxichauffeurs een bewusteloze bromfietser aan die met zijn bromfiets over de kop was geslagen. Het was niet bekend hoe dit ongeval was ontstaan. Wel bleek dat de man had gedronken. Bij hem is voor nader onderzoek naar het alcoholpromillage bloed afgenomen in het ziekenhuis waar hij ter behandeling naar toe werd overgebracht. Het is niet bekend hoe zijn toestand is.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling vriendin
Een 31-jarige inwoner van Groningen is vrijdagnacht op de Rademarkt aangehouden voor mishandeling van zijn vriendin (35). Enkele getuigen hoorden dat de man schreeuwde dat hij de vrouw dood wilde maken en dat hij haar klappen gaf. Ze waarschuwden de politie die constateerde dat de vrouw gewond was aan haar gezicht. De man werd daarop aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: 70 km/u te hard
Een 22-jarige automobilist uit Groningen moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/u met 70 km/u. Hij reed over de Rijksweg in Groningen met een snelheid van 120 km/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: autokraker aangehouden
De politie heeft vrijdagavond op de Nieuwstad een 30-jarige autokraker uit de stad aangehouden. De man werd bij zijn praktijken op het Gedempte Zuiderdiep gezien door enkele getuigen die hem daarop aanspraken. Vervolgens bedreigde de autokraker de twee getuigen met een schroevendraaier en ging er vandoor. De getuigen volgden hem en seinden de politie in. Deze sneden de man de pas af op het hoekje van de Nieuwstad met de Folkingestraat. Hij pleegde bij zijn aanhouding hevig verzet en was ook na het toedienen van pepperspray nauwelijks onder controle te krijgen. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Groningen: rolstoeler aangereden op oversteekplaats
Een 28-jarige rolstoelgebruiker uit Groningen is vrijdagavond gewond geraakt toen hij op een voetgangersoversteekplaats op de kruising Griffeweg, Veemarktstraat en de Meeuwerderweg werd aangereden door een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 21-jarige inwoner van Groningen, had hem niet gezien. Hij reed op het vak voor rechtdoorgaand verkeer en had niet in de gaten dat een automobilist op het rechtervak stilstond om de rolstoelgebruiker gelegenheid te geven om over te steken. De gewonde Stadjer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij klaagde over rug en nekpijn. De rolstoel raakte totaal onbruikbaar.

Nacht van Winschoten
Over het algemeen is de nacht van Winschoten feestelijk verlopen. Er deden zich echter wel enkele incidenten voor. De politie heeft in vijf gevallen moeten bemiddelen bij een vechtpartijtje. Enkele bezoekers van de Nacht van Winschoten liepen daarbij enkele klappen op. Een jongen raakte gewond in het gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Er zijn afspraken gemaakt voor het doen van aangifte. Een 47-jarige inwoner van Oude Pekela werd aangehouden omdat hij zijn vriendin had geslagen en een etalageruit had vernield van een etalageruit van een winkel aan de Vissersdijk. Bij de aanhouding gedroeg hij zich bijzonder agressief en duwde een van de politieagenten in de richting van de gebroken etalageruit. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De politieagenten liepen geen noemswaardige verwondingen op. Bij de aan en afvoer van het verkeer werden steekproeven genomen op het alcoholgebruik van bestuurders. Daarbij werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werden er tien snelheidsovertredingen geconstateerd en enkele kleinere overtredingen als het rijden zonder helm, geen bromfietscertificaat of het rijden met een te grote uitlaat. Er zijn gedurende de nacht zes bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen.