Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht 24-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verzet bij aanhouding

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 juli is om 03.20 uur op de Kranke Neelestraat een 31-jarige man uit Hoogland aangehouden. Eerder die avond had de man op de Lavendelstraat een vrouw (woonplaats en leeftijd onbekend) door een winkelruit geduwd en een politieagent die in zijn vrije tijd daar rondliep geslagen.

De politieagent die zich in zijn vrije tijde ter plaatse bevond, ontfermde zich over de vrouw en identificeerde zich als politieambtenaar. Dit werd door de 31-jarige man niet op prijs gesteld en hij sloeg de politieagent in zijn gezicht. De politieagent belde zijn collegas die de Hooglander vervolgens op de Kranke Neelestraat aanhielden voor mishandeling.

Omdat de man zich heftig verzette bij zijn aanhouding heeft een politieagent zijn wapenstop getrokken en de man daarmee een tik gegeven. Meerdere politieagenten moesten eraan te pas komen om de man aan te houden.

Aangetroffen wapen

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 15.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Hellestraat een man met een groot mes stond te zwaaien. Ter plaatse constateerde een politieagent dat de messenzwaaier zeer waarschijnlijk onder invloed van alcohol en/of drugs verkeerde. De politieagent voelde zich genoodzaakt zijn dienstwapen tevoorschijn te halen en de man, een 18-jarige Amersfoorter, daarmee onder controle te houden tot collega politieagenten ter plaatse waren. De man is aangehouden voor verboden wapenbezit. Het wapen is in beslag genomen.

Kop-staart botsing

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 12.50 uur vond bij de Daam Fockemalaan / Barchman Wuytierslaan een kop-staart botsing plaats waarbij drie personenautos betrokken waren. Het eerste voertuig, waarin een 43-jarige vrouw uit Amersfoort reed, wilde rechtsaf slaan. De bestuurder (leeftijd en woonplaats onbekend) die achter haar reed remde af maar werd door een achterop liggende auto geraakt waardoor de kop-staart botsing ontstond. De Amersfoortse is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Alle drie autos zijn weggesleept.