Gemeente Tilburg
Datum
24 juli 2004

Kermis klaar voor druk slotweekeinde

Nauwelijks incidenten; afspraken goed nagekomen

Gezien de gunstige weerverwachtingen rekent de kermisorganisatie op een druk en gezellig slotweekeinde van de Tilburgse Kermis. "We verwachten dat het weekeinde net zo soepel verloopt als de hele kermis tot nu toe", aldus kermiswethouder Hans Janssen.

Klachtenbeeld gunstig
Een inventarisatie van de klachten zoals die bij het Kermishandhavingsteam binnen zijn gekomen in de voorbije kermisweek, levert het beeld op van een ordelijk en relatief rustig verlopende kermis. Ten opzichte van het jaar 2003 zijn er veel minder klachten over geluidsoverlast. Het Kermishandhavingsteam spreekt van een uitstekende medewerking van de Tilburgse binnenstadshoreca op dit punt.

Terrassen
De medewerking van zowel de exploitanten van de attracties als van de binnenstadshoreca over de plaatsing van terrasstoelen wordt tot nu toe ook als zeer positief ervaren door het Kermishandhavingsteam. Er wordt scherp gecontroleerd op de plaatsing van de terrassen vanwege de veiligheid. Er moet voldoende doorgangsruimte zijn en de vluchtroutes mogen niet geblokkeerd worden.

Voor de redactie:
Thomas Heesters, Concernstaf, 06 51 34 75 20
Charlotte Maasen, Facilitair Bedrijf, 013 542 88 96

---- --