Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving zaterdag 24 juli

Den Helder 24-07-2004 - 16.00 uur

Meisje overleden na botsing

De Cocksdorp, zaterdag 24 juli 2004.

Zaterdag is een 17-jarig meisje uit De Cocksdorp overleden nadat zij met haar bromfiets tegen een voorlader van een tractor was gereden (een uitstekend gedeelte voor een tractor waarmee grote kisten van het land worden gehaald, vorken net als bij een heftruck). Het meisje reed over het fietspad naast de Postweg vanuit de richting De Cocksdorp. Vanaf een erf kwam een 41-jarige man uit De Cocksdorp met een tractor het erf afrijden. Normaliter heeft de man zijn voorlader op zijn hoogste stand zodat niemand er tegenaan kan rijden. Nu waren de vorken nog bezig omhoog te gaan en op een hoogte van 1.20 1.50 meter reed het meisje er tegenaan. Zij is met de traumaheli naar het VU in Amsterdam overgebracht waar zij aan het begin van de middag is aan haar verwondingen is overleden.

Woninginbraak

Den Helder, vrijdag 23 juli 2004.

Vrijdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Ereprijs is Den Helder. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam aan de zijkant van de woning open te breken. Er zijn een mobiele telefoon en geld weggenomen.

Auto gestolen

Den Helder, vrijdag 23 juli 2004.

Vrijdag is er een auto gestolen vanaf het Boterzwin in Den Helder. Het betreft een rode Opel Tigra met het kenteken ND-PF-46.

Onder invloed in de auto

Schagen, zaterdag 24 juli 2004.

Zaterdagochtend om 1.20 uur is een 38-jarige automobiliste uit Schagen haar rijbewijs kwijtgeraakt nadat zij onder invloed over de Hofstraat in Schagen reed. De vrouw blies 805 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane wettelijke maximum is. Ook heeft de vrouw een proces-verbaal gekregen.

Den Helder, zaterdag 24 juli 2004.

Zaterdag om 1.50 uur is een 30-jarige automobilist uit Den Helder zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegen rijden onder invloed. De man blies 800 ug/l op de Ribesstraat in Den Helder. Ook kreeg hij een proces-verbaal.