2e persbericht van zaterdag 24 juli 2004

Eindhoven 24-07-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Jongen bekent meerdere brandstichtingen

De 14-jarige Helmondse jongen die afgelopen nacht in De Bergen is aangehouden toen hij probeerde een conifeer in brand te steken heeft vandaag meerdere brandstichtingen van coniferen bekend. De laatste tijd zijn er in Helmond een aantal coniferen in brand gestoken. De politie was daarom extra alert, wat resulteerde in de aanhouding van de jongen. De jongen is in verzekering gesteld en wordt nog nader gehoord over de brandstichtingen.

Helmond: Trampoline uit voortuin gestolen

Uit de voortuin van een woning aan de Jan Visserhof is in de nacht van vrijdag op zaterdag een trampoline gestolen. De trampoline is blauw van kleur en heeft een doorsnede van 2.40 meter

Geldrop: Hennepkwekerij ontdekt na inbraak

De politiemensen die zaterdagmorgen naar een horecazaak aan de Dwarsstraat werden gestuurd omdat er was ingebroken ontdekten in de garage achter die zaak een hennepkwekerij. De planten, bijna 1000, waren pas geoogst. Op de zolder boven de woning van de eigenaar was nog een kwekerij met 458 planten. De twee kwekerijen zijn geruimd. Alle apparatuur is in beslaggenomen. De energieleverancier heeft de stroom afgesloten omdat er illegaal werd afgetapt. Bij de inbraak waren sigaretten, een horloge en wat geld gestolen. De eigenaar, een 32-jarige man uit Geldrop, is gehoord.

Beek en Donk: Man valt door dak

Een 47-jarige man uit Beek en Donk is zaterdag om 13.15 uur gewond geraakt tijdens werkzaamheden op een loods achter een winkel aan het Piet van Thielplein. De man was bezig op het dak en viel door een zogenaamde lichtplaat. Hij zou 15 meter naar beneden zijn gevallen. Hij was ondermeer aan zijn hoofd gewond geraakt. De traumahelikopter was ter plaatse maar de man is met de ambulance naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Waalre: Gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Valkenswaardseweg zijn zaterdag om 9.10 uur vier inzittenden van een personenauto gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 47-jarige automobiliste uit Erp plotseling linksaf sloeg en de tegemoetkomende auto met een 41-jarige man uit Valkenswaard achter het stuur tegen links afslaande auto reed. De man uit Valkenswaard raakte licht gewond, evenals zijn 14-jarige zoon. Zijn 38-jarige vrouw is naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht en zijn 8-jarige zoon naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De verwondingen zijn onbekend. De traumahelikopter was in verband met een beknelling ter plaatse.