Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 24 juli 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN BLOEMHOF NOORD EN TARWEWIJK

ROTTERDAM - Politiemensen van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hielden vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden Bloemhof Noord en Tarwewijk.
Tussen twee en elf uur werden 224 personen gefouilleerd en 59 auto's gecontroleerd. Vijf mensen werden aangehouden waarvan twee op grond van de Wet Wapens en Munitie, de overigen op grond van onder meer de Opiumwet en voor heling van telefoonkaarten. In beslag genomen werden een nepvuurwapen, vijf steekwapens, twee slagwapens en een hoeveelheid verdovende middelen.


* SCHOT GELOST NA BEROVING DAGOPBRENGST
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks twee uur werd een 63-jarige eigenaar van een café in de Sumatraweg beroofd van zijn dagopbrengst. De 63-jarige Rotterdammer liep na sluitingstijd van het café met zijn 39-jarige vriendin naar hun auto en werd op het moment dat zij wilden instappen door twee personen benaderd. Onder bedreiging van een vuurwapen moest het stel een zak geld, waarin de dagopbrengst van een paar duizend euro, afgeven. Nadat de berovers wegliepen, schoot één van hen met het vuurwapen naar de auto waar op dat moment de 39-jarige Rotterdamse inzat. Zij raakte hierbij niet gewond. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in. Getuigen van de beroving worden verzocht zich te melden bij de recherche van het district Feijenoord-Ridderster via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* PIZZABEZORGER VOORKOMT BEROVING
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks half acht kon een achttienjarige pizzabezorger uit Rotterdam, mede door nog te bezorgen eten naar een berover te gooien, voorkomen dat hij van zijn brommer werd beroofd.
De man wilde een bestelling afleveren bij een woning aan de Molenvijver toen hij zag dat een nog onbekende jongen met bivakmuts zijn bromfiets probeerde weg te nemen. Hierop liep hij naar de onbekende en gooide macaroni en een pizza naar hem. Na een korte worsteling, waarbij de Rotterdammer een trap in zijn buik kreeg, pakte de berover de bromfiets en reed tegen een geparkeerd staande auto. De bezorger hield vervolgens zijn bromfiets vast totdat de berover wegvluchtte en op een geel-zwarte scooter, waarop een mededader, ervandoor ging.


* DRUGSRUNNERSACTIE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield vrijdagavond vanaf vier uur, samen met collega's van de Flying Squad, drugsrunnersacties op de Schiekade en de Schieweg. Daarbij werd gebruik gemaakt van een 'lokauto', voorzien van buitenlandse kentekenplaten. In totaal acht verdachten werden tijdens de actie aangehouden. Zeven van hen op grond van de Opiumwet.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag en -avond werden door politiemensen van de districten Zuid en West hennepkwekerijen in de Kapershoek en de Willem Buytewechstraat ontmanteld.
Naar aanleiding van een melding over wateroverlast in woningen en kelderboxen werd een onderzoek in een woning in de Kapershoek ingesteld. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van 455 planten.
In de woonkamer van een woning in de Willem Buytewechstraat werden 431 planten aangetroffen. Tevens constateerde een elektriciteitsbedrijf dat de stroom illegaal werd afgetapt. Van beide hennepkwekerijen werden de planten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaren wordt een nader onderzoek ingesteld.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Vrijdagavond hielden politiemensen van het wijkteam Bospolder-Tussendijken een verkeerscontrole op de Schiedamseweg. Tussen zeven en tien uur werden ongeveer 100 auto's gecontroleerd waarna 42 bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, onverzekerd rijden, vervallen APK, niet handsfree bellen en rijden onder invloed van alcohol.

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (bureau verkeerstoezicht) hield vrijdagmiddag en -avond, naar aanleiding van klachten over te hoge rijsnelheden, snelheidscontroles in de Rochussenstraat, Straatweg, Schieweg en Strevelsweg waar een maximum snelheid van 50 km/uur geldt.
Tussen vier uur en half zes reden 58 van de 470 automobilisten te hard op de Rochussenstraat. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.
Op de Straatweg lapten 75 van de 965 passanten de maximum snelheid aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg tussen half vijf en kwart voor zes 83 km/uur.
Tussen tien voor zeven en kwart over negen hielden 74 van de 535 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid op de Schieweg. Hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur. Tussen zeven en acht uur flitste de radar 48 van de 256 passerende auto's op de Strevelsweg. Hoogst gemeten overtreding: 92 km/uur.