Ingezonden persbericht


persbericht truckstar festival 2004

Assen, juli 2004

24 en 25 juli op het tt circuit van assen

truckstar festival 2004: de twee mooiste dagen van het jaar

''De twee mooiste dagen van het jaar''. Dat is het motto van de 24ste editie van het Truckstar Festival op 24 en 25 juli op het TT-Circuit van Assen. Dit grootste transportspektakel dat Nederland kent, is dan een heel weekend lang het domein van maar liefst 2.000 trucks. Deze hebben dan de dag en de nacht ervoor hun weg gevonden naar het heilige motorasfalt om daar het decor te vormen voor wat voor een vrachtwagenchauffeur het belangrijkste weekend van het jaar is. Het Truckstar Festival wordt georganiseerd door Truckstar Magazine, Nederlands toonaangevende lijfblad voor de chauffeur als incentive voor haar lezers. De organisatie verwacht dit jaar meer dan 65.000 bezoekers waarmee het festival ook in absolute zin een van de grotere evenementen is voor het hele gezin.

Al bijna een kwart eeuw zorgen de medewerkers van Truckstar voor de meest opwindende en spannende ingrediënten om het Festival van de chauffeur tot een knaller te maken. De titel ,,De twee mooiste dagen van het jaar'' is dan ook niet zomaar gekozen. Veel chauffeurs beschouwen het laatste weekend van juli als hun vakantie, Even lekker weg uit de sleur van de files en de wegopbrekingen maar natuurlijk nooit ver weg van hun truck!

Nadat de vorige editie van het enige echte chauffeursfeest van Nederland weer succesvol terug ging naar de roots waarmee het allemaal begon neemt het festival dit jaar alvast een voorschotje op het jubileumjaar dat we volgend jaar hopen te vieren. In het kader daarvan lanceert Truckstar Magazine een aantal activiteiten die we volgend jaar gaan uitbouwen. Zo verloten we in samenwerking met Mercedes-Benz Nederland een heuse Actros vrachtwagen in een superuitvoering die de gelukkige winnaar een jaar lang of 120.000 kilometer mag gebruiken. Daar moet hij overigens wel wat voor doen want de eindcompetitie belooft heel spannend te worden met een bikkelharde strijd tussen 20 eindkandidaten. Ook lanceert Truckstar Magazine officieel de samenwerking voor 2005 met het Paris Dakar team van Hans Bekx Teamsport. Truckstar sponsort komend jaar de sympathieke Brabantse rallyrijder en gaat de monsterrally verslaan vanuit zijn team. Hans Bekx zal zelf aanwezig zijn en demonstraties geven met een zo groot mogelijk aantal gelukkigen die met hem mogen meerijden.

Maar natuurlijk blijft veel bij het oude. Want alleen op die manier kan het veel gekopieerde maar nooit geëvenaarde Truckstar Festival zijn titel ''The Original'' blijven waarmaken! Dus ook dit jaar weer een editie van de belangrijke Mooiste truck van Nederland verkiezing en voor de diehards alle belangrijke elementen als de chauffeursspelen, het trailer laden en lossen, de grootste chauffeursmarkt van Nederland en natuurlijk de o zo belangrijke konvooien met meer dan 1.500 vrachtwagens waarin je alleen maar mag meerijden als je lid bent van het enige chauffeursblad van Nederland dat weet waar het overgaat: de belevingswereld van de chauffeur. Natuurlijk zijn er ook nieuwe onderdelen. Zo is het succesvolle Autolimbo van vorig jaar waarbij een team chauffeurs met de blote hand zo snel mogelijk een auto zo plat moet zien te krijgen dat hij onder een trailer doorpast, nog verder verfijnd en is daar weer een heel nieuw programma-onderdeel uit voortgekomen. Ook andere vreemdsoortige spelletjes als het Caravanwerpen zijn nog verder uitgebouwd tot een waar spektakel. Een andere stunt die we naar Assen haalden is The Pyromaniac. Het is een soort quad die nog het beste te vergelijken is met een vlammenwerper op wielen. Het Festival vormt ook het decor voor allerlei race-demonstraties, militaire oldtimers, gewone oldtimers, binnen en buitenlandse specialpaint voertuigen, zwaar bergingsmaterieel, Amerikaanse trucks en natuurlijk niet te vergeten: de maar liefst 12 kilometer lange rij prachtig gepoetste vrachtwagens van onze lezers. Verder is er een groot sponsordorp waar alle truckfabrikanten van Europa hun nieuwste auto's tonen. Het muziekprogramma kreeg een verdere opfrisbeurt en belooft nog swingender te worden het succesvolle afgelopen jaar.

Wat natuurlijk ook blijft is een van de hoogtepunten van het feest: de finale van de enige echte Nederlandse truckverkiezing. Een wedstrijd waarbij de lezers van Truckstar in twee voorrondes bepalen wie er kans maakt op deze eretitel voor werkende trucks en een vakjury tijdens het festival bepaald wie de winnaars zijn in elk van de acht categorieën. Uit die acht komt dan de grote finalist die ene auto die de ere titel Mooiste Truck van Nederland 2003 mag voeren.

Familiefeest

Hoewel het allemaal om transport draait is het Truckstar Festival toch in de eerste plaats ook een familiefeest. Want niet alleen chauffeurs houden van trucks. Ook kinderen en de vrouw van de chauffeur zijn helemaal vertrouwd met de transportmaterie. En je hoeft geen chauffeur te zijn om in de ban te raken van al dat zware materieel.

Hoewel de faciliteiten van het TT-Circuit tot de modernste van Europa behoren, is er toch nogal wat nodig om dit terrein geschikt te maken voor de komst van zoveel vrachtwagens. Het oprijden van de konvooien zelf geeft de organisatie, politie en lokale autoriteiten elk jaar weer de nodige hoofdbrekens omdat de overlast voor het overige verkeer uiteraard tot een minimum beperkt dient te worden.

Het Truckstar Festivalterrein ligt pal aan de A28 afslag Assen zuid. Er is voldoende parkeerruimte voor personenauto's, maar het festivalterrein is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dankzij de speciale Festivalbussen die zonder tussenstops meerdere malen per uur rechtstreeks heen en weer rijden tussen het NS- station Assen en het Circuit. De kassa's zijn op zowel zaterdag als zondag vanaf 09.00 uur open. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar met korting in de voorverkoop via de website www.truckstarfestival.nl en voor de volle prijs aan de kassa's van het circuit tijdens de beide festivaldagen. Prijzen: Dagkaart: E 16,00 Weekendkaart: E 19,50 kinderen 5-12 jaar: E 4,50 (dag en weekend) en kinderen tot en met vier jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Het terrein beschikt ook over een aangelegen camping. Honden worden niet toegelaten.


---