PERSBERICHT

Ontknopingen en Surprise Party op 19-e editie Holland Cup in Almere

Op vrijdag 23 juli is de spanning om te snijden bij de Holland Cup in Almere. In totaal doen ruim 3000 spelers uit 19 landen mee aan dit grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland. Tweeëntwintig teams plaatsen zich in de elf leeftijdscategorieën voor de finales, die morgen (zaterdag) worden afgewerkt.

Deelnemende teams uit de Verenigde Staten en uit 18 Europese landen werken vrijdag de knock-outwedstrijden voor de Holland Cup af. Ook wordt gestreden om de zogeheten Challenge Cup, door de ploegen die na de poulewedstrijden van woensdag en donderdag niet op de eerste plaats zijn geëindigd.

De prijsuitreiking van de Challenge Cup vindt vrijdagavond vanaf 19.30 uur plaats op het podium aan de Grote Markt in Almere Stad. Dat gebeurt voorafgaand aan de Surprise Party, waarbij ook Jody Bernal optreedt. De voorzitters van de vijf voetbalverenigingen uit Almere (SV Almere, AS'80, ASC Waterwijk, FC Omniworld en SC Buitenboys) reiken de Challenge Cups uit.

Alle elf finalewedstrijden om de Holland Cup worden op zaterdag 24 juli afgewerkt op één locatie: sportpark Klein Brandt van AS'80. Daar worden de imponerende Cups en medailles uitgereikt tijdens een tweetal groots opgezette prijsuitreikingen: om 13.00 uur voor de categorieën E1, G2, D3 (zeventallen), D2 en D1 en om 17.00 uur voor de categorieën C2, C1, B2, B1, G1 en A1.

De talloze bezoekers aan het sport- en entertainmentprogramma van de Holland Cup kunnen de mix van sport, excursies, live muziek, shows en amusement zeer goed waarderen. In het Holland Cup Centrum, dat dit jaar is gehuisvest in sporthal Fanny Blankers Koen aan de Marathonlaan in Almere, komen vele leuke reacties binnen op de diverse mediapublicaties. Ook de Internetsite www.hollandcup.nl wordt enorm goed bekeken.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (