Ingezonden persbericht

!!! VOOR DIRECTE VERSPREIDING !!!

BRONVERMELDING Insight F1 Motorsport Report

ROBERT DOORNBOS NET BUITEN PODIUM IN F3000 RACE HOCKENHEIM

Hockenheim, 24 juli 2004 - Robert Doornbos heeft vanmiddag in zijn zevende race om het FIA International F3000 kampioenschap een keurige vierde positie bemachtigd. Op het 4.574 meter lange circuit van Hockenheim had de coureur van Arden International lange tijd uitzicht op een podiumplaats, maar moest in de eindfase van de wedstrijd door grote bandenslijtage een positie prijsgeven. Bijna traditiegetrouw ging de overwinning naar Doornbos' teamgenoot Vitantonio Liuzzi die alweer de zesde overwinning van het seizoen pakt.

Met een zevende positie in de kwalificatie, had Robert Doornbos al een redelijke uitgangspositie voor de 33 ronden tellende race veroverd. Met een goede start klimt de in Italië woonachtige coureur een positie na de eerste bocht. In het begin van de wedstrijd passeert Doornbos nog enkele rijders en rukt op naar een fraaie derde plaats. In zijn kiel zoog neemt hij Esteban Guerrieri (BCN) mee. De twee coureurs vechten rondelang om een podiumpositie en duiken gelijk de pitstraat in om hun bolides weer te voorzien van nieuw rubber. Ook deze reguliere tweede pitstop van Doornbos verloopt voorspoedig en komt eerder dan zijn Argentijnse concurrent weer op de baan. Aan het einde van de race slijten de banden van Doornbos echter zo snel waardoor hij niets anders kan doen dan zijn positie verdedigen. De Rotterdammer komt na 51 spannende minuten over de finish en pakt vijf waardevolle kampioenschappunten.

Doornbos heeft met zijn vierde plaats optimaal geprofiteerd van de misstap van zijn directie concurrentie. Zowel Tomas Enge (Ma-Con), Patrick Friesacher (Coloni) als Raffaele Gianmaria (AEZ Engineering) bleven namelijk puntloos in deze enerverende race op het Formule 1 circuit. Door deze prestatie bezet de 'rookie' opnieuw de derde plaats in het kampioenschap met een totaal van 26 punten. Hiermee slaat Doornbos een kloof van vier punten naar Gianmaria in het kampioenschap.

Robert: "Ik ben erg tevreden over de vanmiddag verreden race. De laatste twee wedstrijden kopieerde ik de set-up van mijn teamgenoot, maar dat bleek niet in mijn voordeel te werken. Voor deze race zijn we weer teruggegaan naar de 'oude' race afstelling die we op de Nürburgring gebruikte en dat verliep stukken beter. Ik reed een strakke rondetijden en schoof gedurende de race enkele plaatsen op naar derde plaats. Uiteindelijk ging ik als vierde over de meet doordat mijn tweede sets banden hevig waren afgesleten. Waar de concurrentie het liet liggen heb ik vijf punten aan mijn totaal kunnen toevoegen. Met nog drie F3000-races voor de boeg zit ik nog steviger in het zadel met een derde plaats in het kampioenschap!"

UITSLAG RACE 07 FIA INTERNATIONAL F3000 KAMPIOENSCHAP (HOCKENHEIM):

01 - V. Liuzzi Arden International 51:01849

02 - E. Toccacelo BCN Competicion + 06.699

03 - E. Guerrieri BCN Competicion + 12.713

04 - R. DOORNBOS Arden International + 15.121

05 - T. Schmidt Ma-Con International + 15.499

06 - J. Lopez CMS Performance + 26.352

Nieuws en foto s zijn ook verkrijgbaar via Robert Doornbos officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

© 2003 - 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com