1e persbericht van zondag 25 juli 2004

Eindhoven 25-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee Eindhovenaren aangehouden na bedreiging

Op de Heezerweg zijn zaterdag om 15.00 uur twee Eindhovenaren van 40 en 43 jaar oud aangehouden. Zij hadden even daarvoor personeel van een horecagelegenheid aan de Heezerweg bedreigd. Zij wilden geld hebben van het personeel anders zouden ze terug komen met een vuurwapen om ze dood te schieten. De bedreigden belden de politie en die hield de twee verdachten buiten de zaak in hun auto aan. Bij huiszoeking in de woning van de 43-jarige man werd een gaspistool gevonden. Dat is in beslaggenomen. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Fietser gewond bij aanrijding

Een 40-jarige Eindhovense fietser is zaterdag om 17.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoogstraat. Hij reed plotseling vanaf het trottoir de weg op. Een 28-jarige Eindhovense automobiliste kon hem niet meer ontwijken. De man is met een hoofdwond in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Huiselijk geweld

In zijn woning in Strijp is zaterdag om 18.45 uur een 25-jarige man aangehouden. Hij zou even daarvoor zijn 21-jarige vriendin hebben geslagen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan. De vrouw was licht gewond.

Eindhoven: Vernieling of inbraak

Op de Willemstraat zijn zondag om 4.45 uur een 26-jarige Eindhovenaar en een 24-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Ze hadden, volgens een getuige, een afzettingsbord tegen de ruit van een winkel aan het Wilhelminaplein gegooid. De ruit was niet kapot, er zaten wel enkele krassporen in. De verdachten zijn de cel ingegaan.

Helmond: Automobilist aangehouden na aanrijding

Een 31-jarige Helmonder is zaterdag om 21.45 uur op de Sint Agathastraat aangehouden nadat hij op de Wolfsputter Baan een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. Bij de aanrijding was de spiegel van een andere auto gereden. De benadeelde had het kenteken genoteerd en de politie zag de auto even later. De verdachte had gedronken, maar hij weigerde alle medewerking. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Doorrijders aangehouden

* Op de Eikendreef is zaterdag om 21.55 uur een 44-jarige automobilist uit Roermond aangehouden. De man was met zijn auto op de Europaweg tegen een andere auto gereden. De andere auto stond voor het rode verkeerslicht te wachten toen de ander achter tegen zijn auto reed. De verdachte reed na de aanrijding door. De gewaarschuwde politie kon de doorrijder achterhalen. Hij had gedronken en weigerde alle medewerking. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
* Zondag rond 3.40 uur reed een 43-jarige Helmonder op de Hurksestraat met zijn auto tegen een geparkeerde auto. Daarna reed hij door. De auto van de verdachte werd even later gevonden en de man werd in zijn woning aangehouden. Hij had gedronken en blies bijna 2,4 promille. Zijn rijbewijs bleef op het politiebureau en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Oirschot: Aanrander aangehouden

Een 41-jarige man uit Oost- West- en Middelbeers is zaterdagavond om 19.00 uur in zijn woning aangehouden. De man had eerder die dag in een horecagelegenheid in Oirschot een 33-jarige vrouw betast. De vrouw deed aangifte en de man, die een bekende van haar was, werd aangehouden. De man werd verhoord, bekende en kon naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Twee computerschermen weg bij inbraak

Zaterdagavond tussen 20.15 en 20.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan Ekkersrijt 1100. Er is een ruit vernield en er zijn twee computerschermen weggenomen.

Leende: Vernielers aangehouden

Op de Strijperdijk en de Jansborg zijn zondag om 3.30 uur twee mannen van 17 en 19 jaar oud uit Leende aangehouden. Een getuige meldde dat vier mannen een boompje op de Dorpstraat in Leende afbraken. De melder wees de gewaarschuwde politie twee mannen die wegvluchtten in de richting van Leenderstrijp. Daar werden ze aangehouden. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de andere vernielers.

Someren: Rijbewijs kwijt

Een 30-jarige Litouwse automobilist is zaterdag om 23.35 uur op de Postelstraat aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies 1,85 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Asten: Onder invloed

Op de A67 onder Asten is zondag om 2.50 uur een 41-jarige Helmondse vrouw aangehouden. Zij reed in een auto en had gedronken. De ademanalyse mislukte omdat de vrouw te dronken was om te blazen. Haar rijbewijs wordt ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Handel: Vervalste identiteitskaarten

Bij een horecagelegenheid aan de Handelseweg zijn een 14-jarige jongen en twee 15-jarige meisjes uit Helmond aangehouden. Bij de toegangscontrole werden ze betrapt op het gebruik van een vervalste identiteitskaart. Hun geboortedatum was veranderd zodat ze ondanks hun te jonge leeftijd naar binnen konden. De kaarten zijn in beslaggenomen en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Politie maakt einde aan illegale houseparty

De politie heeft zondag om 2.00 uur een einde gemaakt aan een illegale houseparty in een leegstaand bedrijfspand De Run. Dat gebeurde nadat de politie een melding had gekregen. Er waren ongeveer 300 aanwezigen. Het beëindigen van de party verliep rustig. Een 20-jarige Eindhovenaar werd aangehouden. Hij wilde, ook na enkele vorderingen, niet weggaan en gaf een valse naam op. De man is ingesloten.