Utrecht stad, 11.20 uur

Utrecht 25-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Fiets vermiste vrouw
(zie nieuwsberichten districten Utrecht stad d.d. 21, 22 en 24 juli 2004)
UTRECHT - Zaterdagochtend heeft de politie de fiets van de sinds 16 juli vermiste vrouw uit Utrecht aangetroffen. De fiets stond op de hoek van de Croesetraat en de Amaliadwarsstraat in Utrecht. De politie is op zoek naar getuigen.
De fiets werd gevonden na een binnengekomen tip. De tip werd gegeven naar aanleiding van de uitgezonden politieberichten op vrijdagavond. De fiets stond op slot. Onduidelijk is nog hoe lang de fiets precies op de genoemde kruising heeft gestaan. De vermiste vrouw is tot op heden niet aangetroffen.
De politie verzoekt getuigen die meer weten over het plaatsen van de fiets, contact op te nemen met de Divisie Recherche van de Politie Regio Utrecht via telefoonnummer 0900 - 8844. Het is tevens mogelijk dat iemand de fiets elders heeft aangetroffen en op de Croesestraat heeft neergezet. Ook deze persoon wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Gewapende overval
UTRECHT Zaterdagochtend werd een gewapende overval gepleegd op een winkel in de Nieuw Amsterdamlaan.
Om 11.30 uur kwamen twee mannen de winkel binnen. De twee aanwezige verkoopsters werden met een wapen bedreigd en gedwongen geld af te geven. De overvallers gingen er met de buit vandoor. Dader één betreft een man met een licht getinte huidskleur. Hij is 30 à 40 jaar oud en hij had een kort baardje. De tweede dader heeft ook een licht getinte huidskleur en is rond de 20 jaar oud. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden bij de recherche van het district Marco Polo via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Drie bekeuringen voor jeugdige scooterrijder
UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie een 15-jarige scooterrijder aangehouden. Hij pleegde verschillende overtredingen en was te jong om op de scooter te rijden.
Om 19.15 uur wilden agenten twee scooterrijders controleren op de Pampadreef. Beide scooterrijders negeerden de stoptekens en gingen er vandoor. Twee motoragenten besloten de jongste van de twee scooterrijders te volgen. Na een achtervolging door Overvecht, waarbij de jongen over trottoirs en tussen autos doorreed, werd de bestuurder aangehouden op de Agavedreef. De scooter is in beslag genomen en de 15-jarige jongen uit Utrecht verliet het politiebureau met drie bekeuringen op zak, voor zowel het besturen van een bromfiets onder de 16 jaar, het niet verzekerd zijn en het rijden over het trottoir.

Motorrijder vliegt uit de bocht
DE MEERN Zaterdagavond raakte een motorrijder gewond toen hij op de Meerndijk uit de bocht vloog.
Om 20.30 uur kreeg de politie de melding dat er een motorrijder uit de bocht was gevlogen en in het weiland was beland. De bestuurder uit Lopik (leeftijd onbekend) was met twee andere motorrijders een tochtje gaan maken. Na enige tijd merkten de vrienden dat hun metgezel niet meer achter hen reed. Getuigen zagen dat er iemand in het weiland naast de Meerndijk lag. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het UMC. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Dieven aangehouden
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 25 juli heeft de politie twee 17-jarige meisjes aangehouden die even daarvoor in een woning aan het Domplein enkele DVDs hadden gestolen.
Om 02.10 uur kreeg de politie de melding van de diefstal. Het bleek dat de meiden, met een smoes dat ze wat water wilden drinken, de woning van een 19-jarige man waren binnengedrongen. Toen de dames er vandoor gingen constateerde de man dat hij een aantal DVDs mistte. Het slachtoffer volgde één van de meisjes, die een rugzak droeg, terwijl hij de politie belde. De politie kon het meisje, afkomstig uit Vleuten, aanhouden. Het andere meisje is later aangehouden op winkelcentrum Hoog Catharijne. Zij bekenden de diefstal. De politie maakt proces verbaal op.