Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht 25-07-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Jongen met speelgoedwapen

VEENENDAAL Zaterdagavond rond 18.00 uur kreeg de politie de melding dat op het Zuiderkruis een jongen met een pistool rondliep. Getuigen vertelden de politie dat de jongen een woning was binnengegaan. De politie belde aan bij de woning en sprak de verdachte, een 14-jarige jongen uit Antwerpen, aan. De jongen bleek een speelgoedwapen uit Belgie te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau kreeg de Antwerpenaar een boete van 50 euro voor het overtreden van de wet Wapens en munitie. Het speelgoedwapen is in beslag genomen. Na het betalen van de boete kon de jongen het bureau verlaten.

Dreiging pepperspray

ELST Zaterdagavond controleerde de politie op de Driftweg een bestuurder van een bestelauto omdat die vreemd rijgedrag vertoonde. De man, een 46-jarige inwoner van Rhenen, rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Uit de eerste test bleek inderdaad dat hij te diep in het glaasje te hebben gekeken. Toen politieagenten de man wilden aanhouden verzette hij zich. Toen een van de politieagenten met het gebruik van pepperspray dreigde bond de man in en kon hij geboeid overgebracht worden naar het politiebureau. Daar bleek dat de man 580 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Ook bleek dat hij rondreed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Vechtpartij

VEENENDAAL - Zaterdagnacht om 02.50 uur gingen twee groepen jongeren bij de Tuinstraat met elkaar op de vuist. Toen de politie een aantal personen arresteerde keerden de herrieschoppers zich tegen de politie. De politie moest vervolgens de korte wapenstok gebruiken om de rust te doen wederkeren. Omdat men het niet eens was met de aanhoudingen ging een groep van ongeveer 15 personen verhaal halen op het politiebureau op het Boompjesgoed waar een onrustige situatie ontstond. De groep droop na een tijdje af. Alle aangehouden personen, in totaal zeven, zijn na verhoor vrijgelaten.