Eeland zuid, 12.05 uur

Utrecht 25-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Doorrijden na aanrijding
AMERSFOORT Door een oplettende getuige heeft de politie zaterdagmiddag een man aangehouden die na een aanrijding op de Koekoekstraat was doorgereden.
Om 14.05 uur werd een 56-jarige man uit Amersfoort er door getuigen op geattendeerd dat zijn geparkeerde auto zojuist was aangereden. Het signalement van het doorgereden voertuig werd doorgegeven aan de politie. Ongeveer tegelijkertijd werd de politie gebeld door een getuige die iemand in de omgeving van de Zangvogelweg op een verdachte manier zijn beschadigde auto stond te bekijken. Het signalement van die persoon voldeed aan het signalement van de doorrijder. Even later wist de politie de dader, een 18-jarige Amersfoorter, aan te houden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Woninginbrekers aangehouden
AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 25 juli heeft de politie twee inbrekers aangehouden.
Om 01.10 uur kreeg de politie de melding dat er door enkele mannen werd ingebroken in een woning aan de Turpijnplaats. De verdachten zouden er net met een auto vandoor gaan. Agenten die in de buurt surveilleerden reden meteen die kant op en wisten de inbrekers klem te rijden op de Paladijnenweg. Daar hebben zij een 27-jarige inbreker uit Amersfoort en een 24-jarige inbreker uit Utrecht aangehouden. In de auto werden diverse goederen, afkomstig van diefstal, aangetroffen. De inbrekers zijn ingesloten op het politiebureau.

Twee woningen ontruimd bij brand
LEUSDEN In de nacht van zaterdag op zondag 25 juli ontstond brand in een woning aan de Waterhoen. De bewoner van het pand en bewoners van de aangrenzende huizen werden tijdelijk geëvacueerd. Om 03.05 uur kreeg de politie de melding van de brand. De bewoner, een 45-jarige man, zat verdwaasd in de hal van de woning. De politie ontruimde de aangrenzende woningen. Om 03.50 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De politie onderzoekt de toedracht van de brand.