Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 25 juli

Naam Harrie Holslag: 053-4555588

Verkeersongeval met letsel

Identiteit van de autobestuurder niet bekend

Enschede

Op vrijdag 23 juli omstreeks 17.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Javastraat. Een meisje van vijf jaar werd aangereden door de bestuurder van een personenauto. Het kind kwam via de motorkap tegen de voorruit van de auto. De moeder heeft haar dochter naar het ziekenhuis gebracht waarbij onder andere kneuzingen en een hersenschudding werden geconstateerd. De moeder heeft met de bestuurder gesproken, maar door de schrik wist zij zich niets meer te herinneren. De politie stelt een nader onderzoek in. (04-091894)

Doorrijden na aanrijding

Bestuurder na vinden kentekenplaat aangehouden in zijn woning

Enschede

Door getuigen werd gemeld, dat de bestuurder van een personenauto een paaltje omver had gereden aan de Lambertus Buddestraat. Na de aanrijding was de bestuurder doorgereden. Door de aanrijding bleef de kentekenplaat op de plek van de aanrijding achter. De bestuurder , een 29 jarige Enschedeer werd even later in zijn woning aangetroffen en aangehouden. Tegen hem wordt pv opgemaakt. (04-091961)

Overtreden lokaalverbod

Man aangehouden evenals vriend, die aanhouding probeert te verhinderen

Hengelo

Vrijdag 23 juli om 16.15 uur zien medewerkers van een horecagelegenheid aan het Burg. Jansenplein een man in de zaak die reeds voor de derde keer een aanschrijven heeft gehad dat hij hier niet mag komen in verband met eerder wangedrag. De man, een 17 jarige Hengeloer werd vervolgens aangehouden. Bij zijn aanhouding probeerde hij horecamedewerkers met een barkruk en met een glas te slaan. Hij werd overmeesterd en overgedragen aan de politie. Tijdens het overbrengen bedreigde de verdachte de dienstdoende agenten en sloeg en trapte in de richting van de agenten. Een 19 jarige man uit Nijverdal, vriend van de verdachte trapte tijdens de schermutselingen tegen een hek en daagde de horecamedewerkers uit. Ook tegen hem wordt pv opgemaakt. De 17 jarige verdachte is ingesloten en tegen hem wordt pv opgemaakt. De verdachte had nog een lokaalverbod tot april 2005. (04-091878)

Drugs dealen

Twee verdachte dealers aangehouden

Almelo

Vrijdagavond 23 juli omstreeks 22.00 uur zien surveillerende agenten dat er kennelijk een drugsdeal plaats vindt aan de Henri Dunantstraat. De agenten gaan onmiddellijk ter plaatse en aangehouden wordt een 29 jarige Almeloer. Bij onderzoek aan de kleding werd een bolletje weet aangetroffen. De tweede man, een 23 jarige Almeloer, zag kans om in zijn auto weg te rijden. Deze werd staande gehouden door een surveillance-eenheid op de Brugstraat. Tegen beide personen wordt proces verbaal opgemaakt. In overleg met justitie werd tegen de 23 jarige verdachte een boete geëist van E 500,- . (04-092013)

Aanrijding en rijden onder invloed

Bestuurder rijdt onder invloed lichtmast omver

Vroomshoop

Zaterdag 24 juli omstreeks 21.50 uur wordt gemeld dat er op de Lindenlaan in Vroomshoop een lichtmast omver was gereden. De bestuurder van de auto was na de aanrijding weggereden. Even later werd de bestuurder, een 36 jarige inwoner van Twenterand rijdend aangetroffen. De auto waarin hij reed was behoorlijk beschadigd. Hij werd staande gehouden. Hij bleek onder invloed en kon amper op zijn benen staan. De bestuurder weigerde iedere medewerking aan een blaas- en bloedproef. Tijdens het overbrengen naar het bureau bedreigde en beledigde hij de agenten. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (04-092326)

Insluiping

Portemonnee weggenomen

Oldenzaal

Een inwoonster van Oldenzaal belt op zaterdag 24 juli de politie met de mededeling dat zij even tevoren door een "agent" van de politie was gebeld met de mededeling dat haar portemonnee was gestolen en dat hij haar pincode moest hebben om de rekening te kunnen blokkeren. Op het moment van het telefoontje wist zij niets van de vermissing van de portemonnee. Zij realiseerde zich dat er iets mis was en via een kennis van haar werd de rekening gecontroleerd. Er was in de tussenliggende tijd al een behoorlijk bedrag van de rekening gepind. Niet bekend is waar de vrouw de portemonnee kwijt is geraakt. Een nader onderzoek volgt. (04-092324)
De politie wijst er nogmaals op dat u aan niemand uw pincode moet verstrekken. Ook niet aan medewerkers van de politie, bank of welke instelling dan ook. De pincode is persoonlijk en u dient deze ook niet te bewaren in de portemonnee bij uw bankpas

Mishandeling

Verdachten proberen slachtoffer portemonnee afhandig te maken

Hengelo

Een 41 jarige Hengeloer reed op zaterdag 24 juli omstreeks 17.00 uur op zijn fiets over de Uitslagweg te Hengelo. Op deze weg werd hij klem gereden door de bestuurder van een personenauto. Deze stapt uit en slaat de Hengeloer. Hij probeert tijdens de mishandeling de portemonnee van de Hengeloer te pakken. De Hengeloer weet zich los te rukken en rent weg. De verdachte pakt vervolgens de fiets van de aangever en gooit deze met geweld tegen de grond. Even later komt de bestuurder de Hengeloer weer tegen en probeert hem te overrijden. De man weet zich ternauwernood te redden door opzij te springen. De politie stelt een nader onderzoek in. (04-092264)

Winkeldiefstal

Man gaat er met DVD-speler vandoor

Haaksbergen

Zaterdag 23 juli omstreeks 13.30 uur zien medewerkers van een bedrijf aan de Blankenburgerstraat dat een man een DVD-speler pakt en vervolgens hard wegrent naar de uitgang van de winkel. Even later treffen surveillerende agenten een man op een fiets aan, die voldoet aan het signalement. Achter op de bagagedrager ligt de DVD-speler. De man is aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De DVD-speler is weer terug naar de eigenaar.(04-092209)

Vechtpartij

Man mishandeld door meerdere personen

Enschede

Zondag 25 juli, omstreeks 04.30 uur wordt een vechtpartij gemeld aan de Kalanderstraat. Als agenten ter plaatse komen zien ze een man, een 24 jarige Enschedeer op de grond liggen. Getuigen melden dat deze man is mishandeld door drie verdachten, die nog ter plaatse zijn. Deze drie, een 25 jarige inwoner uit Goor en twee 25 jarige inwoners uit Haaksbergen worden aangehouden. De toedracht is niet geheel duidelijk, maar vermoedelijk is de ruzie ontstaan door het beledigen van één van de vrouwen uit de groep van het slachtoffer. De getuigen zijn tussen de vechtenden gesprongen en hebben ook enige tikken meegekregen, maar ook ter verdediging uitgedeeld. Het slachtoffer is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis (pijnlijke ribben). De verdachten zijn ingesloten en een nader onderzoek volgt, waarna proces verbaal opgemaakt wordt.(04-092425)

Bedreiging

Verdachte behoorlijk wild

Enschede

Een 28 jarige inwoner uit Groningen werd op zondag 25 juli omstreeks 05.20 uur schreeuwend aangetroffen op de Stadsgravenstraat. Hij had even ervoor problemen gehad met een medewerker van een horecaonderneming. Het gedrag van de man was erg vervelend en hij wilde de plek niet verlaten. Ook niet op vordering van de agenten. De man werd vervolgens aangehouden. Bij het transport naar het bureau bedreigde en beledigde hij de agenten. De man werd steeds wilder, kennelijk onder invloed van drugs of medicijnen. De man is ingesloten en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (4-092437)

Rijden tijdens ontzegging

Auto niet verzekerd

Almelo

Vrijdag 23 juli,omstreeks 19.20 uur zien surveillerende agenten een 41 jarige Almeloer rijden in een auto over de Kolthofsingel. Bij navraag bleek de auto niet verzekerd, waarna de bestuurder werd staande gehouden. De bestuurder bleek ook nog een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben tot september van dit jaar. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (04-091950)

Winkeldiefstal

Verdachte met nodige geweld aangehouden

Hengelo

Vrijdag 23 juli, omstreeks 19.20 uur werd een 21 jarige man uit Borne door winkelpersoneel betrapt op het wegnemen van sigaretten. De man wordt aangesproken door een medewerker en wordt gevraagd terug te gaan naar de winkel. De verdachte rukt zich echter los. Nadat zich meerdere medewerkers met de aanhouding bemoeiden ging de man mee. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij bedreigde de bedrijfsleider en wilde met hem op de vuist. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (04-091960)

Alcoholcontrole

Controle op de Daarleseweg. Twee bestuurders onder invloed

Den Ham

Vrijdagavond 23 juli werd er een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle werden twee bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Een 32 jarige inwoner uit Den ham blies een promillage van 0,8 en een 45 jarige inwoner uit Vroomshoop 0,9 promille. Beide bestuurders probeerden zich aan de controle te onttrekken door hun auto te keren. (04-091974)

Rijden onder invloed

Bestuurder valt op door rijgedrag

Vriezenveen

Surveillerende agenten zien op vrijdag 23 juli, omstreeks 21.35 uur een bestuurder van een personenauto met behoorlijk hoge snelheid over de rotonde in het Oosteinde. De bestuurder, een 35 jarige inwoner uit Vriezenveen werd gecontroleerd en hij bleek onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van 1,1 promille. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (04-092002)

Rijden onder invloed

Vis valt niet goed

Enschede

Getuigen melden op zaterdag 24 juli omstreeks01.00 uur dat de bestuurder van een personenauto uit zijn auto zou hangen op de A35 tussen de Westerval en de Zuiderval. De bestuurder, een 45 jarige inwoner uit Enschede stond op de vluchtstrook en lag in de auto te slapen. Hij bleek onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van0,85 promille. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Hij gaf aan dat een zoute haring niet zo goed was gevallen. (04-092059)

Vechtpartij

Een van de verdachten zwaait met een pistool

Hengelo

Werd op zaterdag 24 juli, omstreeks 01.30 uur, via de telefoon gemeld dat er werd gevochten op de Deldenerstraat ter hoogte van café de Kroon. Als agenten ter plaatse komen staan er meerdere mensen op de straat. Eén van de agenten ziet dat een verdachte, een 46 jarige Almeloer, een 26 jarige Enschedeer vol in zijn gelaat slaat. De verdachte wordt ter plaatse aangehouden. Bij de aanhouding ontstaat enige tumult. Een 44 jarige Almeloer begon ook te slaan en is tevens aangehouden. Uit een nader onderzoek blijkt dat er eerder die avond problemen in het café zijn geweest, veroorzaakt door een groep Almeloers, waaronder de beide verdachten. In het café zijn enige vernielingen gepleegd en werd door een 42 jarige Almeloer gedreigd met een mogelijk vuurwapen. Deze man is later die nacht aangehouden in zijn woning. Een gasalarmpistool en een vuurwapen, alsmede de benodigde patronen werden daarbij in beslaggenomen. Een ander onderzoek volgt. (04-092067)

Aanrijding

Bestuurder bromfiets onder invloed

Enschede

Zaterdag 24 juli, omstreeks 23.30 uur wordt een aanrijding gemeld tussen de bestuurder van een bromfiets en een auto op de Het Bijvank. De bestuurder van de bromfiets, een 26 jarige Enschedeer, zag te laat dat een voor hem rijdende bestuurder van een personenauto afremde. Hij reed met de voorzijde van de bromfiets tegen de auto. De bestuurder van de bromfiets verkeerde onder invloed. Hij blies een resultaat van bijna 2 promille. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (04-092345)

Rijden onder invloed

Bestuurder probeert aan controle te ontkomen

Almelo

Zondag 25 juli, omstreeks 04.00 uur zien surveillerende agenten een automobilist rijden over de Parallelweg. Op het moment dat de agenten de bestuurder van de auto willen controleren zet hij de auto aan de kant en gaat er evenals de aanwezige passagiers tussenuit. Even later wordt de auto weer aangetroffen in de Schuttenstraat. De bestuurder wordt nu staande gehouden. Hij bleek onder invloed en blies een resultaat van bijna 2 promille. Uit nadere controle bleek dat de man een rijontzegging had en dat dit reeds de vierde keer was in 20034 dat hij betrapt werd op het rijden onder invloed. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De auto waarin hij reed was onverzekerd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (04-092416)

Vernieling

Meerdere auto's bekrast, getuigen gezocht

Losser

In de nacht van zaterdag op zondag 25 juli werden meerdere auto's bekrast. De auto's behoren tot een handelsvoorraad en staan gestald aan de Leussinkweg. De eigenaar heeft al zelf een onderzoek inde buurt gehouden doch niemand heeft tot nu toe iets gezien. De politie roept eventuele getuigen op dit te melden via het telefoonnummer 0900-8844. De schade loopt in de duizenden euro's. De eigenmaar zal de schades inventariseren en zal maandag a.s aangifte doen. (04-092492)

---- --