Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 25 juli 2004

* TWEE AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Op aanwijzing van personeel van cameratoezicht konden zaterdagavond rond kwart voor elf twee auto-inbrekers worden aangehouden op de Keileweg. De beide mannen, respectievelijk 37 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats en 43 jaar oud afkomstig uit Rotterdam, hadden kort ervoor ingebroken in een geparkeerde auto. De beide mannen konden naar aanleiding van de camerabeelden worden aangehouden. Politiepersoneel stelde een onderzoek in de omgeving in, waarbij de gestolen autoradio werd teruggevonden.

* MAN GEWOND DOOR AUTOKRAAN
ROTTERDAM - Zondagmorgen rond half acht raakte een 46-jarige man, afkomstig uit Vlissingen, zwaar gewond toen hij op de roef van zijn schip, dat afgemeerd lag bij een bedrijf aan de Schaardijk, plotseling geraakt werd door een naar beneden komende autokraan. De man, die schilderwerkzaamheden verrichtte aan de boot ging vanmorgen vroeg de roef van het schip op om te verven. Door nog onbekende oorzaak kwam de autokraan naar beneden en raakte de man op zijn rug. De man alarmeerde de politie waarna de hulpverleningsdiensten naar het schip kwamen om de man te helpen. De man werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar bleek dat hij zijn rug, voet, sleutelbeen en ribben had gebroken. Personeel van de traumaheli verleende assistentie. De Schaardijk werd korte tijd afgesloten voor al het verkeer. Door de arbeidsinspectie wordt een nader onderzoek ingesteld naar dit ongeval.

* STRAATROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 47-jarige Rotterdammer werd zaterdagmiddag rond kwart voor vijf aangehouden in zijn woning aan de Korianderstraat nadat hij kort ervoor een 23-jarige Rotterdamse had beroofd van haar portemonnee. Het slachtoffer werd ter hoogte van de bank aan de Middenbaan door de verdachte bedreigd met een mes en beroofd van haar portemonnee met inhoud. De vrouw zette samen met haar vriendin de achtervolging in en zag dat de verdachte een woning inging aan de Korianderstraat. Het slachtoffer hield vervolgens de woning in het oog waarop haar vriendin de politie waarschuwde waarna de man werd aangehouden.