Politie Zuid-Holland-Zuid

25/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

25-07-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Op de Dubbeldamseweg Noord in Dordrecht hebben agenten een 40-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden. Hij reed daar op zaterdag 24 juli 2004 omstreeks 01.30 uur. De man had een te hoog alcoholpromillage.
DORDRECHT Een rijverbod van drie uur heeft een 26-jarige man uit Dordrecht gehad. Dat omdat hij zijn auto bestuurde maar wel teveel alcohol op had. Agenten zetten hem op zaterdag 24 juli 2004 omstreeks 02.00 uur aan de kant op de Spuiboulevard in Dordrecht. DORDRECHT Agenten hebben op de Nassauweg in Dordrecht een autobestuurder gecontroleerd. Hieruit bleek dat de 33-jarige man uit Dordrecht teveel alcohol op had. Hij reed over de Nassauweg op zaterdag 24 juli 2004 rond 03.10 uur.
DORDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een 39-jarige man uit Dordrecht ingevorderd. Agenten namen de autobestuurder op zaterdag 24 juli 2004 rond 04.10 uur mee naar het bureau na zijn aanhouding op de Dokweg in Dordrecht. Daar weigerde hij een blaastest. Hierop volgde de invordering.
DORDRECHT Een 31-jarige automobilist uit Dordrecht heeft een valse naam opgegeven bij een alcoholcontrole. Hierdoor probeerde hij uit de problemen te blijven. Helaas lukte dat niet. Op het bureau bleek dat zijn alcoholpromillage te hoog was. Hij had geen rijbewijs. Dat was al eerder ingevorderd in verband met rijden onder invloed. Agenten hielden hem aan op zaterdag 24 juli 2004 rond 06.00 uur op de Weeskinderendijk Beneden in Dordrecht.

AANHOUDINGEN
DORDRECHT In een onderzoek naar een beroving van een telefoon heeft de politie inmiddels drie verdachten aangehouden. De beroving gebeurde op
1 juli 2004 rond 01.00 uur op het Achterom in Dordrecht. Een van de verdachten vroeg aan het 18-jarige slachtoffer uit Dordrecht of hij mocht bellen. Dat wilde de 18-jarige niet waarna hij klappen kreeg. De politie stelde een onderzoek in en hield twee mannen van 24 en 30 jaar en een meisje van 18 jaar aan. De drie komen uit Dordrecht.

FIETS
DORDRECHT De politie zoekt getuigen van een poging tot beroving van een fiets. Dat gebeurde op donderdagavond 22 juli 2004 bij het station aan het Dudokplein in Dordrecht. De 47-jarige eigenaar van de fiets zag dat de verdachte met een zaag het slot probeerde door te krijgen. De 47-jarige maakte zijn fiets los en direct hierna rukte de verdachte aan de tweewieler. Het slachtoffer viel hierdoor waarna de jongen van ongeveer 17/18 jaar hem zeker twee meter over het voetpad sleurde. De man liet zijn fiets niet los en de verdachte ging weg. Hij kwam even later terug en sloeg het slachtoffer weer. Deze liet zijn fiets niet los. Op enige afstand van het incident zat een tweede jongen die mogelijk ook te maken heeft met het misdrijf. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

TAS
DORDRECHT Kort na de diefstal van een handtas hebben agenten een 18-jarige verdachte hiervoor aangehouden. De diefstal gebeurde op vrijdag 23 juli 2004 op de Billitonstraat in Dordrecht. Daar liep een 71-jarige vrouw. Plotseling pakte de voorbij fietsende verdachte haar tas weg. Agenten stelden direct een onderzoek in en zagen de 18-jarige fietsen op de Bankastraat. Ze hielden hem aan. De politie onderzoekt of de verdachte betrokken is bij meerdere diefstallen daar in de buurt.

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op de Halleyweg in Dordrecht een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij bedreigde daar beveiligingsmensen. Deze waarschuwden op vrijdagavond 23 juli 2004 de politie hiervoor. De verdachte was het niet eens met de manier van werken van de beveiligers.

DIEFSTAL
DORDRECHT Op de Mauritsweg in Dordrecht hebben politiemensen een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Agenten reden daar op zaterdag 24 juli 2004 rond 04.30 uur. Ze zagen dat de verdachte in een auto hing. Hij maakte een dronken indruk. Het dashboardkastje lag overhoop. Hierop hielden agenten de 25-jarige aan.

MISHANDELING
DORDRECHT In een supermarkt op het Vogelplein in Dordrecht heeft de politie een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij pakte op zaterdagmiddag 24 juli 2004 zonder reden een caissière hardhandig beet. De bedrijfsleider die de caissière te hulp schoot kreeg een paar vuistslagen. Met hulp van andere personeelsleden en klanten kreeg hij de verdachte onder controle in afwachting van de politie. Agenten namen de 37-jarige mee naar het bureau.

INGEREDEN
DORDRECHT Omdat hij ingereden heeft op twee parkeercontroleurs hebben agenten een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Deze kreeg op zaterdagmiddag 24 juli 2004 een bekeuring in de Dordtse binnenstad. Hierna reed hij op de Nieuwe Haven in de richting van de parkeercontroleurs. Deze liepen geen letsel op.

TAS
DORDRECHT Twee personen die op een motor reden hebben een rugtas gestolen. Hierin zat onder andere de portemonnee van het 55-jarige slachtoffer uit Dordrecht. De vrouw fietste op zaterdagavond 24 juli 2004 over de Stevensweg in Dordrecht. Plotseling reed de motor naast haar. De bijrijder greep de tas.

AANHOUDINGEN NA AANRIJDING
DORDRECHT De politie heeft na een aanrijding twee mannen en een vrouw aangehouden. De auto van de verdachten botste op zaterdagavond 24 juli 2004 tegen een ander voertuig bij de afrit van de N3 in Dordrecht. De drie inzittenden wilden weg. Een van de drie, een 30-jarige man uit Zevenbergen rende zelfs weg en verstopte zich in de bosjes van de Baanhoekweg. Hij bestuurde de auto tijdens het ongeval maar heeft geen rijbewijs en was onder invloed van alcohol. De politie vond hem en hield hem en de 32-jarige eigenaar uit Dordrecht van de auto aan. De 40-jarige vrouw uit Zevenbergen vrouw verplaatste na de aanrijding de auto maar had ook een te hoog alcoholpromillage. Hiervoor kreeg zij Proces-verbaal.

VERNIELING
DORDRECHT Een 44-jarige man zonder vaste woonplaats is aangehouden. Hij fietste op zondag 25 juli 2004 rond 01.00 uur over de Merwedestraat in Dordrecht. Hierbij raakte de fiets een geparkeerde auto die schade opliep. Verder schopte de verdachte waarschijnlijk een spiegel van een andere auto af. Getuigen gingen achter de man aan en hielden hem tegen.

GELUIDSOVERLAST
DORDRECHT Een 33-jarige vrouw uit Dordrecht is door agenten aangehouden. Zij gingen op zondag 25 juli 2004 rond 03.15 uur naar een melding van geluidsoverlast in de Johan Willem Frisostraat in Dordrecht. Binnen was het inderdaad een herrie van kinderen die schreeuwden. Uiteindelijk kwam de vrouw naar beneden. Zij beledigde de agenten en viel er een aan. Ook gaf ze een valse naam op. Op het bureau beledigde de verdachte nog een arrestantenbewaarster.

SCHREEUWEN
DORDRECHT Politiemensen hebben uiteindelijk twee mannen meegenomen naar het bureau. De politiemensen vonden op zondag 25 juli 2004 omstreeks 03.50 uur bij de Bomkade in Dordrecht een groep personen die al schreeuwend tegen elkaar spraken. De agenten vroegen het rustiger aan te doen en stuurden de groep weg. Twee mannen voldeden hier niet aan en hun aanhouding volgde. De mannen zijn 21 en 22 jaar en komen uit Dordrecht.

KABELS
HENDRIK-IDO-AMBACHT Twee mannen uit Nieuwerkerk en Roosendaal hebben kabels vanaf een bouwterrein aan de Zuidwende in Hendrik-Ido-Ambacht gestolen. Een politieman in zijn vrije tijd zag op zaterdag 24 juli 2004 rond 04.15 uur dat er twee autos met aanhangers vol materialen reden over de Zuidwende. Gelet op het tijdstip vond hij dat verdacht en volgde de twee voertuigen. Agenten uit Rotterdam-Rijnmond haalden de twee autos op de rijksweg A4 aan de kant. Uit onderzoek en verklaringen kwam de diefstal naar voren.

DIEFSTAL
ZWIJNDRECHT Voor de diefstal van aluminium heeft de politie een 31-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De diefstal gebeurde op 11 mei 2004 vanuit een oude kas aan de Develweg in Zwijndrecht. Het ging om profielen. Uit het onderzoek kwam de politie bij de 31-jarige. Zijn aanhouding gebeurde op zaterdag 24 juli 2004.

ZWAAR GEWOND
ZWIJNDRECHT Een getuige heeft een zwaar gewonde man gevonden op de trap in het station van Zwijndrecht. De 21-jarige man uit Zwijndrecht had een hoofdwond. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe het slachtoffer aan zijn verwondingen kwam. Hij arriveerde op het station met de trein zeer waarschijnlijk uit de richting van Rotterdam. De getuige meldde het voorval op zondag 25 juli 2004 rond 00.55 uur. De politie zoekt getuigen die de gewonde man in de trein zagen of op het perron van het station. Zij kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).