Politie Zeeland


Aavulling persbericht O-7643 Aanrijding Kapelle

De motorrijder is i.p.v. 51 jaar, 53 jaar.


O-7644-2004 Frontale aanrijding Tholen

In Tholen, op de kruising Margrietlaan/Molenweg heeft zaterdag omstreeks 17.30 uur een frontale aanrijding plaatsgevonden.
Een 41-jarige automobilist uit de gemeente Tholen verleende op het voornoemde kruispunt geen voorrang aan de, voor hem van rechts komende, 20-jarige bestuurder van een personenauto. Hierdoor kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. Beide auto's werden zwaar beschadigd. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.


Z-7645-2004 Bromfietser gevaar op de weg

Een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Hulst kan de nodige boetes tegemoet zien.
De jongen maakte zich zaterdag namelijk schuldig aan zes overtredingen tegelijk. Hij reed niet op het verplichte fietspad, had een veel te hoge snelheid, negeerde een stopteken dat hem gegeven was door de politie, maakte zich schuldig aan gevaarlijk rijgedrag, had zijn verzekeringsplaatje verbogen en hij reed zonder bromfietscertificaat. Hij had een passagiere achterop zijn brommer zitten die hij dus ook had blootgesteld aan de nodige gevaren.


O-7646-2004 Aanrijding door niet voldoende afstand houden

In Burgh Haamstede is een aanrijding met letsel gebeurd op de kruising Kraaijensteinweg/Zandweg.
Een Spaanse bestuurster van een scooter moest plotseling afremmen voor een voor haar afslaand voertuig. Omdat een 20-jarige automobiliste uit Eindhoven niet voldoende afstand hield reed zij tegen de scooter aan. De bestuurster van de scooter, evenals een bijrijdster, moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis met lichte verwondingen.


W-7647-2004 Aanhoudingen m.b.t. harddrugs Middelburg

Tijdens de Streetparade in Middelburg zijn zaterdagavond vijf mannen aangehouden.
Twee van de mannen, allebei afkomstig uit Middelburg en allebei 23 jaar oud, werden aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. Een andere verdachte, een 24-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, werd aangehouden op verdenking van bezit van drugs. Twee vrienden van de Krimpenaar probeerden zijn aanhouding teniet te doen en werden daarom zelf ook aangehouden terzake het belemmeren van ambtshandelingen.
Ook werd er een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen door de politie.
Door een medewerker van een beveiligingsdienst werd gezien dat een man een vuurwapen in de bosschages verborg. Het vuurwapen is door hem overgedragen aan de politie.