Politie Zeeland

O-7652-2004 Aanhouding na belediging
Tijdens het uitschrijven van een bekeuring voor het voeren van mistlampen, terwijl dit niet was toegestaan is zaterdagavond een 26-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland aangehouden.
De man was het niet eens met zijn bekeuring en begon de agent, die de bekeuring aan het uitschrijven was, uit te schelden. Hierop is de man, na diverse waarschuwingen, aangehouden. Op het politiebureau in Renesse is de man een transactie aangeboden van 190 euro. Deze wenste de man niet te betalen. Nu mag hij zijn verhaal voor de rechter in Middelburg doen, hij heeft namelijk een dagvaarding meegekregen.

W-7653-2004 Rijden onder invloed
In Domburg, op de Singel, is zaterdagavond omstreeks 22.15 uur een 51-jarige Middelburger bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol.
Uit een blaastest bleek dat de man ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcoholische drank had genuttigd. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van vier uur.

W-7654-2004 Uit de hand gelopen bekeuringssituatie
Twee agenten wilde zaterdagavond een bekeuring uitschrijven voor twee bromfietsers die door de Walstraat in Vlissingen reden.
Hierop werd een passagier van een van de brommers, een 25-jarige Vlissinger, erg agressief jegens de agenten. Er werd gezegd tegen de man dat hij was aangehouden, waarop hij er vandoor ging. De agenten hebben hem na een korte achtervolging, en met hulp van vier voorbijgangers, toch nog in de kladden kunnen grijpen. De man verzette zich hierbij hevig. Hij werd ook nog te hulp geschoten door zijn 20-jarige vriendin die de aanhouding wilde beletten. Beide verdachten zijn overgebracht naar Torentijd. Een van de agenten is lichtgewond geraakt bij het voorval.

O-7655-2004 Bekeuring voor verkeerde kentekenplaat
Een geparkeerd staande motor is zaterdagavond in Kruiningen op de Markt bekeurd vanwege het niet hebben van een goedgekeurde kentekenplaat.

O-7656-2004 Bekeuring voor bellen in de auto
Een 34-jarige man uit Rotterdam is zaterdagavond in Tholen op de Ten Ankerweg bekeurd voor het niet handsfree bellen in zijn auto.
De man kan een boete tegemoet zien van 140 euro.

Z-7657-2004 Snelheidscontrole Cadzand
Zaterdagnacht tussen 23.20 en 24.00 uur en tussen 03.30 en 04.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Zuidzandseweg in Cadzand.
Er werd met de lasergun gecontroleerd en vijf automobilisten overschreden de snelheid ruimschoots. Zij reden allen tussen de 25 en 30 kilometer te hard.

W-7658-2004 Onder invloed
Een 22-jarige Duitser is zaterdagavond bekeurd voor het rijden onder invloed.
Na een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 1 uur.



Politie Zeeland