Politie Zeeland


R-7659-2004 Diverse bekeuringen uitgedeeld

In de hele politieregio Zeeland zijn in het weekend diverse bekeuringen uitgeschreven.
In Rilland werd een visser bekeurd op de Spuiboezem voor het niet hebben van een sportvisakte. In Burgh Haamstede werden op diverse plaatsen illegale kampeerders beboet.
In Krabbendijke, Kapelle en Yerseke werden in totaal vijf bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder verlichting en op de Markt in Middelburg werd een persoonbekeurd voor het plassen tegen de gevel van een winkel.


R-7660-2004 Onder invloed op de brommer

In Vlissingen en Oostburg zijn bromfietsers op de bon geslingerd, omdat zij gebruik maakten van hun voertuig, terwijl dit niet was toegestaan omdat zij teveel alcohol gedronken hadden.
In Vlissingen, op de Boulevard de Ruijter werd een 19-jarige vrouw bekeurd omdat zij ruim twee maal teveel gedronken had dan is teogestaan. Zij was ten val gekomen met haar brommer en is met botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. Zij was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. In Oostburg, op de Commerswerveweg is een 17-jarige bromfietser bekeurd omdat hij de toegestane norm overschreden had. Hij kreeg een rijverbod van een uur en deed tevens afstand van een kleine hoeveelheid, bij hem aangetroffen, softdrugs.


W-7661-2004 Alcoholcontroles Walcheren

In Middelburg en Vlissingen zijn alcoholcontroles gehouden in de nacht van zaterdag op zondag.
Op de Rotterdamsekaai in Middelburg werd van een 31-jarige Engelsman zijn rijbewijs afgenomen omdat hij bijna drie maal zoveel had gedronken als is toegestaan. De man kreeg een dagvaarding mee. Eveneens in Middelburg, op de Poelendaelesingel, werd een 25-jarige Vlissinger bekeurd omdat hij bijna twee maal teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. Op de Nieuwe Vlissingseweg in dezelfde plaats werd een 31-jarige Duitser betrapt terwijl hij in zijn auto reed met teveel alcohol op. Hij had ook bijna twee maal zoveel alcohol op als is toegestaan en kreeg eveneens een rijverbod van 2 uren en een bekeuring.
Op de A58 ter hoogte van Arnemuiden maakte een automobilist het wel heel erg bont. De 29-jarige Roosendaler reed in zijn auto terwijl hij de toegestane norm bijna vijf keer overschreed. Het rijbewijs en de auto van de man zijn ingevorderd door de politie.


Z-7662-2004 Onder invloed

In Hoek, op de N62, is zaterdagnacht een 52-jarige vrouw uit Dinteloord aangehouden, omdat agenten het vermoeden hadden dat zij veel te veel gedronken had en toch in haar auto was gaan rijden.
De vrouw werd rijdend aangetroffen op de weg naar de Westerscheldetunnel. Agenten hielden haar staande en wilden dat de vrouw een blaastest aflegde. Dit kon de vrouw niet. De agenten hebben haar aangehouden en op het bureau nogmaals een blaastest van haar gevorderd. Hieraan kon zij wederom geen gehoor geven. Door een arts werd daarna een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw.