AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 25 juli 2004

Kortbeek Europees hoogspringkampioene bij de Veteranen

De Vughtse atlete Janine Kortbeek heeft zondag 25 juli bij de Europese kampioenschappen voor Veteranen de titel gewonnen bij het hoogspringen. De 51-jarige fysiotherapeute kwam in haar leeftijdscategorie tot een hoogte van 1,45 meter. Daarmee bleef ze de nummer 2, Weia Reinboud uit Utrecht 5 centimeter voor. Voor Kortbeek was het de tweede medaille van het toernooi dat donderdag in het Deense Aarhus-Randers was gestart. Al eerder won ze brons bij het verspringen met een afstand van 4,75 meter. Inge Bech (D) werd toen eerste met 5,05 meter. Van de overige deelnemers van Prins Hendrik kwam Diny Klomp op haar nevennummer de 100 meter tot een 14e plaats (15.28 seconden) en kwalificeerde Jeroen Bronwasser zich voor de finale verspringen. Daarvoor is de Tilburgse Nederlands recordhouder favoriet: hij sprong vandaag 6,48 meter, de beste prestatie van de voorronde.
* Bij de Rob Druppers Meeting, 24 juli in Utrecht, heeft Thomas Kortbeek een derde plaats behaald. De Bossche fysiotherapeut kwam tot een tijd van 49.77 seconden, zijn derde chrono onder de 50 seconden dit jaar. Robbert-Jan Jansen werd tiende met een hoogte van 5 meter.

* Miranda Boonstra heeft zaterdag een tweede plaats behaald bij de Memorial Geert Rasschaert in het Belgische Ninove. Zij deed dit op de 1500 meter waar ze een tijd van 4.25.86 liet afdrukken.

* Aanstaand weekeinde komen verschillende leden van Prins Hendrik in actie bij internationale wedstrijden in België, Duitsland en Italië:
* Bij de Nacht van de Atletiek zal Nederlands kampioene Miranda Boonstra de 3000 meter steeplechase starten, zaterdag 31 juli in Heusden. Twee weken geleden liep ze op dit nummer een tijd van onder de 10 minuten, een nieuw Nederlands record. In het voor- en naprogramma van deze IAAF Grand Prix II-wedstrijd zullen - zoals gebruikelijk - meer Prins Hendrik-atleten aantreden.
* Nederlands kampioene en recordhoudster Monique de Wilt start zaterdag bij een Internationale polsstokhoogspringwedstrijd in het Duitse Beckum. Ook mederanglijstaanvoerdster Sandra van der Geer springt bij dit evenement dat De Wilt al een keer op haar naam schreef.

* Marathonloper Luc Krotwaar heeft zondag 1 augustus een wedstrijd in Livigno (ITA) op het programma staan. De Eindhovense atleet loopt daar een halve marathon als laatste test voor de Olympische marathon van zondag 29 augustus van Marathona naar Athene (GRE).