Ingezonden persbericht


Persbericht

vrijdag 18 juni 2004

Ome Joop s Tour

25 juli tot en met 4 augustus 2004

de tiendaagse jeugdfietsvakantie voor kids door Nederland

Voor de 54ste maal gaat ook dit jaar weer Ome Joop s Tour rijden door Nederland. 174 kinderen voornamelijk uit Arnhem, maar ook uit andere plaatsen in Nederland hebben zich ingeschreven voor deze unieke 10 daagse fietsvakantie. Deelnemers zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar. Het zijn vaak kinderen die door hun sociale achtergrond wel toe zijn aan een fietsvakantie en daarbij andere vriendjes ontmoeten.

Ome Joop s Tour start op maandag 26 juli in Arnhem en gaat dan door een groot deel van Nederland. De route van de fietstocht, net een kleine Tour de France, gaat van Arnhem naar Veenendaal Gorinchem Rotterdam Steenbergen Roosendaal Kaatsheuvel Boekel Kalkar Arnhem. Daar is op woensdag 4 augustus de grote finish in de Arnhemse Rijnhal.

Ome Joop s Tour is geen race, het belangrijkste is dat de kids samen dingen doen als de fietstocht en deelnemen aan de verschillende sport en spel activiteiten. In de etappeplaatsen wordt overnacht in sporthallen die door gemeentes gratis ter beschikking zijn gesteld. Naast de sport en spel activiteiten zijn de kids van Ome Joop s Tour ook uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen - Stadion de Kuip in Rotterdam

Ome Joop s Tour is een uniek evenement dat 54 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd door Ome Joop Legerstee en nu nog steeds mogelijk is dankzij de inzet van de 60 vrijwilligers en van de sponsoren die financieel en op andere wijze een bijdrage leveren.

Foto: Commissaris Bakker van Politie Gelderland-Midden fietst voorop bij de eerste etappedag in 2003 (foto Ome Joop s Tour)

Voor de redactie:

Hartelijk dank voor de aandacht die geeft aan dit unieke evenement dat als sinds 1950 bestaat. Mocht u nog vragen hebben en of willen reageren, dan kunt u met een van de onderstaande personen contact opnemen.

Actuele informatie kunt u lezen op www.omejoopstour.nl

Stichting Ome Joop s Tour

Postbus 711, 6800 AS Arnhem

Telefoon: 026 364 48 94 Marcel Legerstee (voorzitter)

of

Telefoon: 026 364 37 61 Jos de Geest (pr)

Internet: www.omejoopstour.nl

Email : info@omejoopstour.nl