ProRail

Persbericht

22-7-2004

Werkzaamheden spoorbrug over Twentekanaal bij Eefde

In opdracht van ProRail werken enkele aannemers in het weekeinde van zondag 25 tot en met maandag 26 juli aan de spoorbrug over het Twentekanaal bij Eefde. De aannemers werken zowel overdag als 's nachts van zondag 01.00 uur tot en met maandag 05.00 uur. In deze periode is op het traject tussen Zutphen en Lochem geen treinverkeer mogelijk. Syntus zet bussen in.

De werkzaamheden die aankomende weekeinde plaatsvinden, bestaan uit het inbrengen van damwanden voor de laatste twee hulpbruggen bij het Twentekanaal in het spoor van Zutphen naar Deventer. Deze hulpbruggen dienen om de bestaande landhoofden van de oude spoorbrug te slopen en nieuwe te bouwen. Het in de grond brengen van de damwanden gebeurt met trilmachines. Het is waarschijnlijk niet te voorkomen dat de aannemer ook moet heien om de damwanden op de juiste diepte te krijgen. De aannemer probeert de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Afsluiting Mettrayweg

Vanwege de werkzaamheden en uit oogpunt van veiligheid is de Mettrayweg in Eefde van maandag 19 juli tot en met vrijdag 30 juli tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Na dat weekeinde heft de aannemer de afsluiting zo snel mogelijk weer op. De omwonenden van het spoor zijn inmiddels door ProRail schriftelijk geïnformeerd over deze (nachtelijke) werkzaamheden en de eventuele hinder/overlast die zij hiervan kunnen ondervinden.

Gevolgen treinverkeer

De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor treinreizigers. Vanaf zondag 25 juli 01:00 uur tot maandag 26 juli 05:00 uur is er namelijk geen treinverkeer mogelijk tussen Zutphen en Lochem. Syntus zet bussen in. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.syntus.nl of bellen met telefoon 0314 -- 350 111 om een folder op te vragen.

D4/V100

De sporen in Nederland zijn niet overal berekend op zwaardere en snellere goederentreinen. Daarom moet ProRail het spoor en de daarin gelegen viaducten en bruggen de komende jaren aanpassen, verstevigen en/of vernieuwen. ProRail heeft daarvoor een programma ontwikkeld. Dat programma heet 'D4/V100'. D4 staat voor een zwaardere 'asbelasting' (last die op een wagenas rust) van goederentreinen. V100 voor een maximale snelheid van 100 km/u. Het spoor tussen Arnhem en Deventer is één van de sporen die in dit programma wordt aangepakt.


---
Copyright (c) 2003 ProRail