Ingezonden persbericht


Algemene informatie Ome Joop's Tour

Arnhem, donderdag 22 juli 2004

Geachte redactie,

Al en aantal malen heeft u van Ome Joop s Tour een persbericht ontvangen, waarin wij u informeren over de tour die aanstaande zondag 25 juli van start gaat.

Wij zijn trots op onze Ome Joop s Tour en willen dit graag aan iedereen laten zien. 60 vrijwilligers, vele bedrijven, instellingen en gemeenten dragen bij aan dit unieke evenement dat al 54 jaar ieder jaar plaats vindt. Ome Joop s Tour is iets heel bijzonders, want de basis van toen is nu nog steeds de basis en het werkt voor de deelnemen de kinderen. Samen 10 dagen dingen doen, samen op fietsvakantie door Nederland.


---

Ome Joop s Tour is niet zomaar een aardig lokaal initiatief, maar een evenement waar jaarlijks meer dan 174 meisjes en jongens een welverdiende vakantie aan beleven. Een fietsevenement dat in 1950 is opgezet door Ome Joop Legerstee om kinderen een zomers pleziertje te geven. Een groot gedeelte van de deelnemers gaan zelden op vakantie en voor hen is dit iets waar ze al maanden naar uit kijken.

Een tiendaagse fietsvakantie door Nederland vanuit Arnhem, waar inmiddels ook kinderen uit andere delen van Nederland aan deelnemen. Dit jaar gaan er ook zes jongens mee uit het Duitse Gera, de partner-stad van Arnhem.

De 174 kinderen worden begeleidt door 60 vrijwilligers van medisch team, fietsenmakers, foeragemeesters tot politieagenten en nog veel meer mensen die er alles aandoen om de kinderen een fantastische tiendaagse fietsvakantie te bieden.

Ome Joop s Tour is niet alleen in tien dagen bijna 500 kilometer afleggen in een op de Tour de France gelijkende karavaan. Het is fietsen vanaf een door de gastvrije gemeente aangeboden overnachtingplaatsen in een sporthal naar een activiteit waar de tour voor is uitgenodigd. Zoals een bezoek aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen, De Kuip in Rotterdam, de Jeugdronde van Roosendaal, de Efteling in Kaatsheuvel, de Kermis in Boekel en Kernwasser Wunderland in Kalkar Duitsland.

Dit jaar staat Ome Joop s Tour in teken van The Bridge to the Future het thema rondom de 60ste herdenking van de Slag om Arnhem . Op de eerst etappedag, 26 juli, zullen de kinderen s ochtends bij de Airborne begraafplaats in Oosterbeek uitleg krijgen over de Slag om Arnhem en daarna zullen zij bloemen leggen. Ook onze Duitse deelnemers zullen een krans leggen.


---

U ziet Ome Joop s Tour is niet zomaar een evenement. Het is meer dan dat en wij nodigen u graag uit om eens een kijkje te komen nemen. Maar vragen vooral om aandacht, want dat verdienen allen die zich inzetten voor deze unieke tiendaagse fietsvakantie.

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om dit te lezen en wij horen graag van u. En wij zullen u de komende dagen doormiddel van een Tourlfits regelmatig informeren.

Met een vriendelijke groet,

Namens de Stichting Ome Joop s Tour

Marcel Legerstee, voorzitter, 06 55 56 31 39

Jos de Geest, bestuurslid, 06 48 95 68 43

Postbus 771, 6800 AS Arnhem

Telefoon: 026 362 87 02
Email: info@omejoopstour.nl

Internet: www.omejoopstour.nl