Ingezonden persbericht


Persbericht

dinsdag 13 juli 2004

Kinderen van Ome Joop s Tour fietsen door een groot gedeelte van Nederland

Ome Joop s Tour heeft dit jaar weer een record aantal deelnemers van 174 jongens en meisjes van 10 tot en met 13 jaar die in tien dagen een afstand van ruim 420 kilometer zullen afleggen. Als de karavaan voorbij komt lijkt het net een Tour de France in het klein. De deelnemers gaan niet voor de snelheid, maar om samen sport, spel en gezelligheid te beleven. De deelnemers verzamelen zich op zondag 25 juli in het sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem. Hier zullen de ploegen worden gepresenteerd en enkele vaardigheidsproeven worden afgelegd. De officiële start is maandag 26 juli om 09:30 uur bij de Eusebiuskerk in het centrum van Arnhem. Wethouder Rob Gast zal het startschot geven. De deelnemers fietsen dan naar Oosterbeek, waar ze even stil zullen staan bij de gevallenen uit de 2e Wereld Oorlog. Vooraf aan een bloemlegging door de kinderen krijgen zij uitleg over de Slag om Arnhem, dit jaar zestig jaar geleden.

Daarna gaan de kinderen verder met hun fietstocht door Nederland. Dit jaar zijn de etappeplaatsen: Veenendaal, Gorinchem, Rotterdam, Steenbergen, Roosendaal, Kaatsheuvel, Boekelen Kalkar(Duitsland). De finish is op woensdag 4 augustus in de Rijnhal in Arnhem, deze is ingericht als de Franse Champs d Elysee.

De deelnemers fietsen naar de verschillende etappeplaatsen, waar ze overnachten in door gemeenten beschikbaar gestelde sporthallen. Onderweg worden sport/spelactiviteiten gedaan en zijn de deelnemers ondermeer uitgenodigd in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, De Kuip/Feijenoordstadion en het Pathe film-theater in Rotterdam, De Efteling in Kaatsheuvel, De Kermis in Boekel en Kernwasserwunderland in het Duitse Kalkar.

Ome Joop s Tour is voor Nederland een uniek evenement dat al sinds 1950 wordt georganiseerd voor kinderen die wel een vakantie kunnen gebruiken. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de vele vrijwilligers en bijdragen van bedrijven, instellingen en gemeenten.

Hieronder ziet u het complete programma van Ome Joop s Tour 2004

Zondag 25 juli

verzamelen

in Arnhem

0 km

14:00 uur

Verzamelen deelnemers bij Sporthal de Valkenhuizen in Arnhem presentatie ploegen

- fiets 5-kamp - ploegentijdrit - behendigheidsparcours

Maandag 26 juli


1e etappe

Arnhem - Veenendaal

35 km

09:30 uur

Officiele start Ome Joop's Tour bij Eusebiuskerk in Arnhem

10:00 uur

startschot

Bloemen leggen op de begraafplaats in Oosterbeek bij de gevallenen van de 2e Wereld Oorlog

Bezoek aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Dinsdag 27 juli


2e etappe

Veenendaal - Gorinchem

55 km

Na het fietsen lekker zwemmen in Gorinchem. Geen zin dan kun je spelletjes doen in de sporthal.

Woensdag 28 juli


3e etappe

Gorinchem - Rotterdam

45 km

Bezoek aan het stadion de Kuip van Feyenoord in Rotterdam 's avonds naar een verrassings film in het Pathe Theater

Donderdag 29 juli


4e etappe

Rotterdam - Steenbergen

45 km

Wie zin heeft gaat mee zwemmen en anders zijn er leuke spelen.

Vrijdag 30 juli


5e etappe

Steenbergen - Roosendaal

35 km

We fietsen dan samen met de Nationale Jeugdronde

Zaterdag 31 juli


6e etappe

Roosendaal - Kaatsheuvel

40 km

Bezoek Coca Colafabriek in Dongen - 's avonds een feestavond met ouders

Zondag 1 aug.

rustdag in de Efteling Kaatsheuvel (0 km)

Maandag 2 aug.


7e etappe

Kaatsheuvel - Boekel

55 km

Gaan we naar de Kermis in Boekel

Dinsdag 3 aug.


8e etappe

Boekel - Kalkar (Duitsland)

60 km

Genieten in Kernwasserwunderland in Kalkar in Duitsland. 's Avonds is er een te gekke disco met de finale van de TOUR-IDOLS 2004

Woensdag 4 aug

8e etappe

Kalkar (Duitsland) - Arnhem

50 km

16:00 uur

Finish in Rijnhal Arnhem

Voor de redactie:

Stichting Ome Joop s Tour organiseert jaarlijks een fietstour voor meisjes en jongens in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar. De deelnemers zijn voor een groot gedeelte kinderen die weinig tot geen vakantiemogelijkheden hebben. Het bestuur van Ome Joop s Tour maakt bij deelname geen enkel onderscheid, iedereen in de doelgroep moet kunnen deelnemen. Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding en er is een maximum van 168 deelnemers waarvan de helft meisjes en de andere helft jongens zijn.

Ome Joop s Tour is een initiatief van Joop Legerstee dat hij in 1950 nam om na de 2e Wereld Oorlog de Arnhemse Kinderen wat sport en spel te bieden. Dit initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks 10 daags fietsevenement met nationale bekendheid. Het is net of de Tour de France door een groot deel van Nederland trekt.

De deelnemers worden begeleid door ruim 55 vrijwilligers van motoragent, medische dienst tot fietsbegeleiders en fietsenmonteurs.

Ome Joop s Tour wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vrijwilligers en de giften en medewerking van bedrijven, instellingen en gemeenten.

Hartelijk dank voor de aandacht die u geeft aan dit unieke evenement dat al sinds 1950 bestaat. Mocht u nog vragen hebben en of willen reageren, dan kunt u met een van de onderstaande personen contact opnemen.

Actuele informatie kunt u lezen op www.omejoopstour.nl

Stichting Ome Joop s Tour

Postbus 711, 6800 AS Arnhem

Telefoon: 06 555 631 39 Marcel Legerstee (voorzitter)

of

Telefoon: 06 489 568 43 Jos de Geest (pers)

Internet: www.omejoopstour.nl

Email : info@omejoopstour.nl